Denne chokolade med lakridsfyld er et must til dig, der elsker lakrids.
Jeg har flere gange kigget langt efter Bülows lakridssirup, der er baseret på melasse. Melasse er et restprodukt fra sukkerproduktionen, der indeholder 60 % sukker. Derfor besluttede jeg mig for at forsøge at lave en low carb lakridssirup.
Jeg var løbet tør for yaconsirup, og agavesirup ville jeg nødigt bruge for meget af, så forsøget var ligesom dømt til at mislykkes.
Det gjorde det i og for sig også. Forstået på den måde, at det ikke blev til lakridssirup. Sukrinen krystalliserer nemlig igen ved afkøling, men det blev til gengæld til lakridspulver med samme smag som det, man kunne købe i lange rør, dengang jeg var barn.
Der stod jeg med ‘oornlig’ meget lakridspulver, som jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle stille op med. Men chokolade går som bekendt med alt, og det værste der kunne ske var, at chokoladen blev så dårlig, at jeg kunne nøjes med et stykke ad gangen. Så galt gik det heldigvis ikke. Hvis man er til lakrids, er denne chokolade med lakridsfyld faktisk virkelig god.
- 150 gram kakaosmør
- 50 gram creamed coconut
- 1/2 dl sukrinmelis
- 2 spsk kakao
- 1/2 dl sukrin
- 3 spsk lakridspulver (Urtegaarden)
- 1 spsk agavesirup
- Ingredienserne til chokoladen smeltes sammen i en lille gryde, og smages til med med sukrinmelis. Bunden af nogle små forme dækkes med chokolade og stilles i fryseren.
- Sukrinen smeltes og blandes med agavesirup og lakridspulver.
- En lille smule af massen lægges i formene og overhældes med chokolade.
- Formene stilles igen i fryseren eller i køleskabet, til chokoladen er stivnet og kan trykkes ud af formene.
- Opbevares køligt til servering.
Vil du have flere lækre opskrifter på chokolade, kager, brød og desserter? Så se nærmere på min kogebog Low carb lækkerier eller se alle de gratis opskrifter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Maj-Brit
nov 13, 2013 -
er lakridsmassen så stiv at du kan lægge det i med ske eller lign. så det kun fylder i midten af formen eller hvordan får du chokolade i siderne uden om lakridsmassen?
– Dette er nemlig lige en opskrift for mig 🙂
Tatjana
nov 14, 2013 -
Hej Maj-Brit,
Du kan lige hælde/dreje formene lidt, så chokoladen også når op på siderne 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Irene sabine wilhelmsen
okt 8, 2017 -
Hvad er cremet coconut ? Og hvor kan det købes , det lyder jo lækkert den opskrift jeg har diabetes så det er lige noget for mig ?? min e-mail er : karinjensen77@hotmail.com
Mvh irene.
Sofia
okt 17, 2017 -
Hej Irene
Creamed coconut er “kødet” fra kokosnødden og er derfor tykkere og mere cremet end kokosmælken. Det kan købes i helsekosten, og måske også i Matas, og er ikke særlig dyrt.
Kærligst Sofia