Denne chokolade med lakridsfyld er et must til dig, der elsker lakrids.

Jeg har flere gange kigget langt efter Bülows lakridssirup, der er baseret på melasse. Melasse er et restprodukt fra sukkerproduktionen, der indeholder 60 % sukker. Derfor besluttede jeg mig for at forsøge at lave en low carb lakridssirup.

Jeg var løbet tør for yaconsirup, og agavesirup ville jeg nødigt bruge for meget af, så forsøget var ligesom dømt til at mislykkes.

Det gjorde det i og for sig også. Forstået på den måde, at det ikke blev til lakridssirup. Sukrinen krystalliserer nemlig igen ved afkøling, men det blev til gengæld til lakridspulver med samme smag som det, man kunne købe i lange rør, dengang jeg var barn.

Der stod jeg med ‘oornlig’ meget lakridspulver, som jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle stille op med. Men chokolade går som bekendt med alt, og det værste der kunne ske var, at chokoladen blev så dårlig, at jeg kunne nøjes med et stykke ad gangen. Så galt gik det heldigvis ikke. Hvis man er til lakrids, er denne chokolade med lakridsfyld faktisk virkelig god.

Chokolade med lakridsfyld
Print
Chokolade
 1. 150 gram kakaosmør
 2. 50 gram creamed coconut
 3. 1/2 dl sukrinmelis
 4. 2 spsk kakao
Lakridsfyld
 1. 1/2 dl sukrin
 2. 3 spsk lakridspulver (Urtegaarden)
 3. 1 spsk agavesirup
Fremgangsmåde
 1. Ingredienserne til chokoladen smeltes sammen i en lille gryde, og smages til med med sukrinmelis. Bunden af nogle små forme dækkes med chokolade og stilles i fryseren.
 2. Sukrinen smeltes og blandes med agavesirup og lakridspulver.
 3. En lille smule af massen lægges i formene og overhældes med chokolade.
 4. Formene stilles igen i fryseren eller i køleskabet, til chokoladen er stivnet og kan trykkes ud af formene.
 5. Opbevares køligt til servering.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
 

chokolade med lakridsfyld

chokolade med lakridsfyld

Vil du have flere lækre opskrifter på chokolade, kager, brød og desserter? Så se nærmere på min kogebog Low carb lækkerier eller se alle de gratis opskrifter i opskriftsarkivet.

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->