Min bøn er blevet hørt! Min drøm er gået i opfyldelse! Jeg er blevet den lykkelige ejer af (en tredjedel af) en ismaskine. En tredjedel fordi jeg deler den med min mor og min søster – hvilket jeg allerede er glad for, eftersom den fylder et kvart garderobeskab.
Det drejer sig om denne lækre sag fra Wilfa til den nette sum af 1790 kroner – dem har jeg heldigvis også kun betalt en tredjedel af.
Selvfølgelig har den allerede været i brug flere gange og har produceret is i både sunde og usunde udgaver. Og den giver en dejlig blød og cremet is uden krystaller – og det tager kun 45 minutter. Til gengæld er jeg ikke imponeret over kapaciteten. Der er ikke nok til en familie på 4 i en enkelt portion – så må man fryse første halvdel og køre en portion mere.
I forrige uge inspirerede Else Marie mig til at lave is med karamel – og den blev fantastisk!
Ingredienser (2-4 portioner):
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
4 spsk. sukrin gold (eller mere)
1 tsk. vaniljepulver
Karamel:
1,25 dl piskefløde
35 gram smør
25 gram sukrin gold
25 gram yaconsirup (kan eventuelt erstattes med sukrin gold)
1/2 tsk. vaniljepulver
Ingredienserne til karamellen koges op i en lille gryde og simrer ved svag varme i en time. Rør i den med jævne mellemrum. Afkøl karamellen i køleskab et par timer.
Æggeblommerne piskes luftige med sukrin gold og vanilje, fløden piskes til skum og blandes i æggemassen. Køres i ismaskine (juhuuu!) eller fryses i mindst 4 timer under jævnlig omrøring. Umiddelbart inden servering røres karamellen i isen.
Rikke
jun 20, 2015 -
Hej , jeg vil prøve at lave denne is, da det er tid til at få gang i ismaskinen igen, men har to spørgsmål. Tror du, jeg kan erstatte yaconsiruppen med Fibersirup? Og kunne man ikk blande karamellen i isen, når den er frossen og så stille isen i fryseren. Jeg tænker nemlig, at når jeg før har lavet store portioner af din karamel opskrift, så fryser jeg det altid ned, men karamellen bliver aldrig rigtig hård?
Mvh Rikke
Sofia
jun 22, 2015 -
Hej Rikke,
Du kan sagtens erstatte yaconsirup med fibersirup.
Og formentlig kan du også sagtens vente med at blande karamellen i, til den er frossen.
God fornøjelse med isen 🙂
Kærligst Sofia
Lasse
aug 31, 2019 -
Hvor mange kcal er der i pr. 100 gram
Sofia
nov 2, 2019 -
Hej Lasse
Jeg regner aldrig kalorieindholdet ud, men du kan gøre det gratis i diverse apps eller på madital.dk.
Hilsen Sofia
Helle Nyrup
mar 29, 2021 -
Jeg har samme problem som dig med mængden af is i ismaskinen. Jeg synes, at når jeg sætter isen i fryseren fir at lave næste portion, så bliver 1. portion nemt krystalliseret og hård – hvordan undgår du det?
Et andet spørgsmål: Hvor køber du fedtreduceret kokusmel og mandelmel?
På forhånd tak for svar og lækre opskrifter.
Venligst Helle
Sofia
maj 22, 2021 -
Kære Helle
Den første portion står kun i fryseren den halve time, den næste portion er i maskinen, så jeg synes ikke, den når at blive hård – alternativt kan du måske nøjes med et kvarter i fryderen og et kvarter i køleskabet.
Fedtreduceret kokosmel og mandelmel kan du købe både i helsekosten, i Matas og endda i nogle større supermarkeder. Føtex og Kvickly har i hvert fald Urtekrams kokosfibermel, der er fedtreduceret.
Kærligst Sofia