For mange år siden tog jeg en del af min uddannelse på Uppsala Universitet i Sverige, hvor jeg læste kostsociologi og kostundersøgelsesmetodik.
 
Det var på mange måder en spændende oplevelse, og sjovt nok har jeg i hvert fald aldrig glemt de svenske chokoladekugler, som var virkelig billige og virkelig vidunderlige.
 
Jeg har kastet mig ud i en efterligning i en glutenfri og sukkerfri version. Og med lidt ekstra kanel, nu hvor det snart er jul.
 
Hvis du springer kanelen over, så prøv i stedet at tilsætte lidt romessens – det smager skønt!
 
Hvis du ikke kender Fibersiruppen, kan du læse om den hér ->
Kanelkugler
10 stk.
Print
Ingredienser (10. stk.)
  1. 50 gram blødt smør
  2. 1 spsk. kokosolie
  3. 3 spsk. fiber sirup clear
  4. 2 spsk. kakao
  5. 2 spsk. kanel
  6. 2 spsk. sukrin gold (eller dit foretrukne sødemiddel)
  7. 2 dl (fedtreduceret) mandelmel
  8. Chokolade til overtræk
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienserne sammen, og tril dejen til kugler.
  2. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra fibersirup, og er den for blød, tilsættes lidt ekstra mandelmel.
  3. Stil kuglerne på køl en times tid, inden de overtrækkes med smeltet chokolade.
  4. I denne opskrift kan det fedtreducerede mandelmel erstattes af malede mandler, hvis du ønsker det.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
kanelkugler
 
kanelkugler
 
 

Flere juleopskrifter?

 
Se nærmere på min e-bog Low carb julelækkerier, der indeholder over 40 sukkerfri, glutenfri opskrifter på julelækkerier.
 
 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.