Inden svampesæsonen slutter, skal I da lige have min formidable og helt enkle opskrift på kylling i kantarelsauce.

Det er jo sådan, at når råvarerne er i orden, skal der ikke meget til for at få englene til at synge.

 

Jeg var selv i skoven for at finde kantarellerne, hvilket må betragtes som den billige løsning. Men de kan naturligvis også købes i supermarkederne – både friske og tørrede.

Og kan man ikke få fat i kantareller, kan de endda erstattes med andre svampe. Smagen bliver naturligvis ikke helt den samme, men kylling i champignononsauce smager da også dejligt.

 

Kylling i kantarelsauce

 

Hvis man er ægte kantarelfan, vil man ikke skylle svampene af skræk for at de suger væske til sig og dermed mister noget af smagen.

Men jeg er absolut modstander af knasende skovbund i min mad, så jeg både børster og skyller kantarellerne.

Kylling i kantarelsauce
2-3 personer
Print
Ingredienser
  1. 360 gram kyllingfilét
  2. 2 tsk. salt
  3. Smør eller kokosolie til stegning
  4. 200 gram kantareller
  5. ¼ liter piskefløde
  6. Friskkværnet peber
  7. Salt
Fremgangsmåde
  1. Krydr kyllingefiletérne med satt og steg dem i fedtstof ved middel varme, til de er gennemstegte.
  2. Rens kantarellerne imens.
  3. Tag kyllingefiléterne af panden og skær dem eventuelt i to-tre mindre stykker.
  4. Steg kantarellerne møre til de afgiver væske, og hæld fløden ved. Lad fløden koge en smule ind, krydr med friskkværnet peber og smag til med salt.
  5. Jævn eventuelt med en smule majsmel, hvis saucen er for tynd.
Tip
  1. Servér med strimlet squash, måske nye kartofler og en god salat.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
Kylling i kantarelsauce

 

Flere opskrifter?

Kig i opskriftsarkivet og find dine favoritter.

Du finder opskriftsarkivet hér ->

 

Mere inspiration?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->