Jeg har længe gået og fantaseret om dadelkugler med ristede hasselnødder og orangesmag.

De ristede hasselnødder giver en nougatagtig smag, og resultatet blev faktisk over al forventning.

 

Det er måske nok lidt tarveligt at poste opskriften mandag morgen, men jeg lavede kuglerne i fredags, og brugte hele lørdag og søndag til et fodboldstævne på Frederiksberg.

Og jeg synes trods alt ikke, I skal vente på opskriften helt til næste fredag. Se det som en mulighed for at anskaffe appelsinolie inden opskriften skal afprøves!

Appelsinolien købes i helsekostforretningen – og måske i nogle Matasforretninger.

Kender du ikke fibersiruppen, kan den købes de samme steder.

 

Jeg brugte tørrede dadler. Friske dadler kan selvfølgelig også sagtens bruges, med så bliver massen lidt mere fugtig, så der skal holdes lidt igen med fibersiruppen.

Dadelkugler med orangesmag
12 stk.
Print
Ingredienser
  1. 150 gram hasselnødder
  2. 250 gram dadler
  3. 3 spsk. kakao
  4. ½ dl fibersirup
  5. 5 dråber appelsinolie
  6. Evt. 1 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutter.
  2. Gnid skallen af dem og kør dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne.
  3. Er massen for tør, tilsæt da lidt ekstra fibersirup eller 1 spsk. kokosolie.
  4. Form 12 kugler og tril dem i kakao eller dyp dem i mørk chokolade.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
dadelkugler

 

Flere opskrifter?

Kig i opskriftsarkivet og find dine favoritter.

Du finder opskriftsarkivet hér ->

 

Mere inspiration?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->