Rigtig mange mennesker har succes med at tabe sig. 

I begyndelsen er motivationen høj, og man kan tydeligt huske årsagen til, at man valgte at ændre sin livsstil.

Meget ofte er den store udfordring at holde fast på de gode vaner og undgå, at motivationen daler, og at de gamle vaner langsomt kommer snigende.

 

Her får du 5 tips til at holde fast på de gode vaner. For det er altså den varige ændring, der giver et holdbart resultat.

 

  1. Vær tålmodig

Vægten falder ikke altid i det tempo, vi kunne ønske os, og faktisk er manglende vægttab ubetinget den faktor, der er mest ødelæggende for vores motivation.

Spørg dig selv om, hvor mange kilo du ønsker at tabe. Og spørg derefter dig selv om, hvor længe du har været om at tage de kilo på. Hvis du i løbet af 5 år har taget 10 kilo på, er det ikke realistisk at forvente, at du kan tabe dem i løbet af 3 måneder.

Hvis du kan stille dig tilfreds med et vægttab på et kilo om måneden, behøver du ikke pine dig selv undervejs mod målet, og i løbet af et år vil du have opnået den ønskede vægt. Og den kan du nemt holde resten af dit liv, fordi de sunde vaner er blevet indarbejdet stille og roligt.

 

  1. Sæt realistiske mål

Du kommer sjældent ret langt med at gøre alting på en gang. Hvis du både fjerner rugbrød, rødvin og frugt fra din kost og samtidig køber både en juicemaskine og en kondicykel, risikerer du, at det bliver for stor en mundfuld for dig. Og det kan resultere i, at du hurtigt opgiver alle de nye tiltag.

Spørg dig selv om, hvilke skridt du kan tage, hvis være realistisk og tænke langsigtet.

Hvilke ting vil du gerne have plads til, selvom du ændrer livsstil?

Hvis du ikke kan undvære din søndagskrydder eller din rugbrødsmad, så tag udgangspunkt i det. Hvis du ved, du elsker frugt, så lad være med at beslutte dig til at leve slavisk efter lavkarboprincipperne og forsage al frugt.

Beslut dig for en middelvej, som du vil være i stand til at holde fast på resten af dit liv.

 

  1. Fokuser på tilvalg i stedet for fravalg

De ting, vi fokuserer på, har en tendens til at vokse i vores bevidsthed. Så hvis du hele tiden er opmærksom på at holde dig fra chokolade, vil dine tanker kredse om chokolade.

Flyt fokus til de sunde valg, du træffer. Fokuser på, hvad du vælger til: f.eks. masser af grønsager, protein fra kød, fisk, æg eller fjerkræ til hvert måltid, sunde fedtstoffer eller en daglig gåtur.

På den måde bliver det lettere at holde fast på de sunde vaner.

 

  1. Gør hvad der føles godt for dig

Vi får masser af modsatrettede råd til, hvordan vi kan tabe os eller leve sundere.

Brug din sunde fornuft. Stol på, at du faktisk godt selv ved, hvor du skal sætte ind, hvis du gerne vil tabe et par kilo. 

Du kender dine egne dårlige vaner, og du ved selv bedst, hvordan din krop reagerer på forskellige fødevarer. Og du ved også godt, hvad sund mad er, og hvad der er en passende mængde.

Så i stedet for at blive forvirret, når du hører, at nogle udelukker gulerødder fra deres kost, når de gerne vil tabe sig, så spørg dig selv om, hvorvidt du tror, det er gulerødder, der har gjort dig overvægtig eller forhindret dit vægttab. Og stol på, at du kender svaret.

 

  1. Faste – en mulig genvej til vægttab

Faste kan være en måde at holde vægten og tabe sig.

Faste har positiv indflydelse på både appetitregulering og blodsukker, så mange, der forsøger sig med faste, oplever, at de simpelthen føler mindre sult og forbedrer deres blodsukkerbalance.

I mine øjne er den største gevinst ved faste, at du simpelhen bliver bedre til at undvære mad i længere perioder ad gangen og ikke mindst bliver bedre til at mærke, hvornår du faktisk føler reel sult.

 

Læs mere i mit indlæg om faste.

 

tips til vægttab

 

Vil du have mere inspiration? F.eks til faste, detox eller opretholdelse af gode vaner?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.