Jeg er typen, der har nytårsforsætter. Og jeg er endda typen, der ELSKER at have dem. Jeg tænker, planlægger og vælger nøje ud, hvad jeg har lyst til at fokusere på i det nye år.

Sidste år var det mit nytårsforsæt ikke at shoppe andet end det strengt nødvendige i 2017. Ambitiøst ja!

Det skulle ikke tages så bogstaveligt, at hvis alle mine trusser gik i stykker, skulle jeg gå uden, eller hvis jeg løb tør for mascara, måtte jeg undvære resten af året. Jeg kunne naturligvis frit erstatte, hvad der gik i stykker, og hvad jeg reelt havde behov for. 

Både tørretumbleren, køleskabet, elkedlen og blenderen gik i stykker i løbet af året (hvad sker der for det?!?), og de hjælpemidler blev selvfølgelig erstattet.

 

Læs indlægget om mit nytårsforsæt hér ->

 

Det mest interessante ved mit nytårsforsæt var faktisk de følelser, det bragte frem i mig ikke at skulle shoppe.

For det første kunne jeg mærke, at jeg nogle gange havde brug for det lille boost, som glæden ved shopping giver. Den lille lykkerus, som man mærker, når man anskaffer sig noget, man ønsker sig.

Men ligesom med den lykkerus man får, når man spiser chokolade, ved jeg, at shoppingrusen hurtigt forsvinder igen, og det gamle ønske blot bliver erstattet af et nyt.

Vi stræber jo i virkeligheden alle bevidst eller ubevidst efter at nå dertil, hvor vi kan læne os lykkelige tilbage og føle, at alle vores ønsker er gået i opfyldelse. Sandheden er bare, at vi aldrig når dertil.

Hver eneste gang, vi får et ønske opfyldt, opstår et nyt. Det er et grundlæggende vilkår for menneskets eksistens, og det er formentlig derfor, vi ikke stadig bor i jordhuler og laver mad over bål.

 

Jeg er sådan set ikke fortaler for, at vi aldrig skal købe noget. Vi skal bare overveje, om de ting, vi køber, virkelig giver os glæde – også på lang sigt.

Vi skal overveje, om det er den fysiske ting, vi virkelig vil have. Jo flere materielle ting, vi køber, jo mere tid, energi og penge skal vi bruge på at vedligeholde, rengøre og forholde os til alt det, vi har anskaffet os.

Og måske vil vi i virkeligheden hellere have ro og frihed? Mere afslapning, mere tid til vores familie, mindre stress?

 

Den anden interessante følelse, jeg mærkede, når jeg ikke skulle shoppe, var “angsten for at gå glip af noget”.

Den dukkede især op, når jeg faldt over et godt tilbud. Selvom jeg inderst inde vidste, at tilbuddet altid ville komme igen, mærkede jeg det tydeligt. Det er sådan en form for “mangel-tankegang”. En følelse af at der “måske ikke er nok til mig”. Og den har været rigtig sund for mig at rumme.

Brinkmann siger, at vi skal lære at glæde os over at gå glip af noget, og det tror jeg, han har ret i. Både når det gælder materielle ting, og når det gælder opslag på de sociale medier, arrangementer og lignende.

Jeg begyndte at overveje, hvor mange timer jeg skulle arbejde, for at kunne købe de ting, jeg var fristet af. Det var også en interessant vinkel, for selvom mange af os elsker vores job, vil vi alligevel mange gange gerne holde mere fri og have mere tid til vores venner og familie – og til bare at slappe af og nyde livet.

 

Jeg klarede ikke et helt år

 

Hånden på hjertet: Jeg klarede ikke et år uden unødvendig shopping. Jeg kunne have ventet til januar med at købe de støvler, jeg anskaffede mig i december. Og der har da sneget sig lidt porcelæn ind i samlingen.

Men jeg blev meget mere opmærksom på, hvad jeg anskaffede mig, og det kan faktisk ses meget tydeligt på min bankkonto – samtidig med at jeg ikke har manglet noget.

 

Hvad så med 2018?

 

Mit nytårsforsæt for 2018 er naturligvis på plads.

Jeg har haft meget opmærksomhed på at skabe balance mellem arbejde og fritid. Mellem at yde og at nyde.

Mine pauser har primært bestået af afslapning, for det har jeg haft brug for. Men jeg er blevet opmærksom på, at der også skal være en balance mellem ro/afslapning og sjov.

Men i 2018 skal jeg fylde mit liv med mere sjov, fest, grin og glimmer.

Og DET glæder jeg mig til!

 

Læs mine tre bedste råd til holdbare nytårsforsætter hér ->

 

Rigtig, rigtig godt nytår til dig, der læser med!

 

IMG_3217

fullsizeoutput_252

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->