Da jeg var i starten af tyverne, arbejdede jeg 7 måneder på Kreta som sportsvært på et stort resort. Da temperaturen toppede i juli, var det nogle morgener 40 grader, når jeg skulle på arbejde. Et arbejde der vel at mærke bestod af hård fysisk aktivitet det meste af tiden.

På alle cafeér og restauranter kunne man bestille en ‘frappe’, som bestod af instant kaffe og sukker, der blev pisket op med mælk og serveret i høje glas med masser af isterninger. Frappe blev hurtigt min foretrukne drik, og selv morgenkaffen blev på de varmeste dage skiftet ud med den kolde udgave.

Set i bagklogskabens lys var det måske ikke det mest befordrende for mit blodsukker at starte dagen med en blanding af koffein, mælk og sukker, men lad nu det ligge. Jeg har ikke drukket frappe siden – før i dag, og det er sjovt, som smag også fremkalder minder. Jeg var lige i et par sekunder en tur tilbage på Kreta.

 

Opskriften på denne iskaffe uden mælk og sukker er lavet med mandelmælk og Sukrin gold, men der er intet i vejen for, at du skifter ingredienserne ud med dem, du foretrækker. Du kan altså uden problemer bruge almindelig mælk og sukker, hvis du ønsker det.

Jeg brugte 2 nespressokapsler til min dl kaffe, men du kan også bruge instant kaffe eller anden stærk kaffe. 

Jeg skummede mælken op med min Bamix håndblender, men du kan naturligvis også bruge en anden type mælkeskummer – eller bare blende hele balladen.

 

Nyd solen – forhåbentlig varer det gode vejr længe endnu!

 

Iskaffe uden mælk og sukker
2 personer
Print
Ingredienser
  1. 1 dl meget stærk kaffe
  2. 3 dl mandelmælk eller tilsvarende
  3. 2 spsk. Sukrin gold eller tilsvarende sødning
  4. Et drys vaniljepulver
  5. 8 isterninger
Fremgangsmåde
  1. Hæld kaffen over isterningerne, så den bliver afkølet - lad den eventuelt afkøle først, hvis du kan.
  2. Tilsæt Sukrin og vanilje til mælken og skum den op.
  3. Tilsæt mælken til den kolde kaffe og smag eventuelt til med mere sødning.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

 

 

 

Mere inspiration?

Se alle de gode sommertilbud på mine produkter hér ->

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min inspirerende serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->