I dag vil jeg dele et digt med dig. Og inden du vender øjne og skynder dig videre i dagens program, så vil jeg skynde mig at fortælle dig, at netop det digt så fint beskriver mange menneskers forhold til mad og spisning – og hvorfor det bliver ved med at gå galt for så mange.

 

Læs digtet og læg mærke til, om du kan genkende dig selv – bagefter får du min fortolkning af det:

 

1. I walk down the street.
There is a deep hole in the sidewalk.
I fall in.
I am lost… I am helpless.
It isn’t my fault.
It takes forever to find a way out.

2. I walk down the same street.
There is a deep hole in the sidewalk.
I pretend I don’t see it.
I fall in again.
I can’t believe I am in the same place.
But, it isn’t my fault.
It still takes me a long time to get out.

3. I walk down the same street.
There is a deep hole in the sidewalk.
I see it is there.
I still fall in. It’s a habit.
My eyes are open.
I know where I am.
It is my fault. I get out immediately.

4. I walk down the same street.
There is a deep hole in the sidewalk.
I walk around it.

5. I walk down another street.

Portia Nelson

 

Kan du genkende følelsen?

Af at falde “i det samme hul” igen og igen? Og ikke rigtig være klar over, hvordan du skal ændre på det mønster?

Det er klart, at vi gerne vil hen til det sted, hvor vi går en anden vej og ikke behøver at falde i hullet på fortovet. For at nå dertil, må vi først analysere, hvor vi er lige nu for at se, hvordan vi kommer videre.

 

På trin 1 ved vi sådan set slet ikke, at vi har et problem. Problemet er  hvert fald ikke vores – måske er det vores mand, vores chef, samfundet, børnene eller noget helt andet, der er skyld i, at vi ligger og roder rundt i hullet og ikke kan komme op.

Allerede det faktum, at du læser denne mail, betyder, at du ikke længere er på trin 1. Men måske kan du huske, at du har været der?

 

På trin 2 ved vi godt, at vi har et problem, og vi er godt trætte af at falde i det samme hul igen og igen. Vi vil virkelig gerne bryde det mønster, men vi ved ikke, hvordan vi skal gøre det. Vi ved godt, vi har et ansvar at tage, men vi ved ikke, hvordan vi helt konkret skal gøre det. 

Lige præcis hér står mange mennesker i stampe i årevis! Og de tror, problemet kan løses med en kostplan, et træningsprogram, en anderledes kostsammensætning eller lignende. Men det kan det desværre ikke.

 

For du skal kunne SE HULLET for at kunne undgå det

 

På trin 3 ser vi hullet, men vi falder desværre alligevel i det.

Det er på dette trin, mange bliver lidt irriterede, fordi når de nu VED, hvorfor de typisk falder i hullet, HVORFOR kan de så ikke bare lade være? Det kan de ikke, fordi de i 10, 20, 30 år er faldet i det samme hul. Og det tager altså tid at lære at balancere uden om det.

Fordelen ved dette trin er, at vi kommer langt hurtigere op ad hullet, end vi tidligere har gjort. Vi behøver ikke vente til på mandag, efter vores ferie eller efter vores kollegas bryllup med at komme op ad hullet og “tilbage på sporet”.

 

På trin 4 mærker vi stadig hullet “friste” lidt, men vi har redskaber til at gå uden om det, og som oftest gør vi det uden problemer. Og efter et stykke tid går vi simpelthen bare en anden vej og tænker ikke rigtig på hullet mere.

 

Måske kan du også analysere dig frem til dit eget udgangspunkt?

 

Når du ligger og roder rundt nede i hullet, er det altafgørende at have en hjælper ved hånden, der kan smide en redningskrans ud til dig at få hevet dig op igen.

Og som kan give dig alle de redskaber, du behøver for at komme til næste trin – og i sidste ende dertil, hvor du slet ikke tænker på hullet længere.

 

Det får du på mit onlineforløb

 

I 7 uger er jeg din redningsplanke, der guider dig trin for trin hen til succes med at ændre vaner. Du slipper overspisningen, sukkertrangen, den manglende tid og energi og skaber i stedet et liv i balance og en krop, du elsker.

 

Lyder det for godt til at være sandt?

 

Jeg gør selvfølgelig ikke arbejdet for dig, og jeg kan heller ikke trylle.

 

Men jeg kan give dig nogle gennemprøvede og simple, men særdeles virkningsfulde værktøjer, som vil ændre hele dit syn på kost, krop og sundhed. Jeg lærer dig alt, hvad du behøver at vide om kost, træning og psykologi, så du kan ændre din krop og dit liv.

 

Efter forløbet skrev Linda til mig:

“Wow jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde. Det er jo en hel livsstilsændring og en pragtfuld tankegang. Jeg har fået så meget selvtillid og hviler meget i mig selv nu. Jeg ved nu, at alting tager tid, og at man falder i engang imellem, og at det er ok.
Det bedste ved forløbet er nok din måde at skrive på. Du er ikke selvhøjtidelig, og du har en meget behagelig at skrive på, næsten som om vi er gode venner.”

 

Vil du med på næste forløb og have mig som din nærmeste sparringspartner i 7 uger?

 

Straks efter din bestilling, sender jeg min bog Sunde vaner Smuk figur til dig. Den bliver din grundbog og “bibel” under hele forløbet – og måske i resten af dit liv. (Har du allerede bogen, får du 200 kroners rabat på forløbet.)

 

Hver uge får du masser af uddybende materiale, f.eks. videoer, lydfiler, manualer, guides, meditationer, visualiseringer, træningsprogrammer, opskrifter og meget mere.

 

 

Læs alt om næste forløb lige hér ->

 

 

at falde i

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.