I torsdags startede mit 10-ugers online vægttabsforløb

Lidt over 100 skønne deltagere er med på forløbet, og der er masser af aktivitet i den lukkede Facebookgruppe, hvor alle er ved at lære hinanden at kende, og det fyger med spørgsmål til kostens sammensætning og til de nye opskrifter.

Den første uge er gået med at få alt det praktiske på plads. Nogle af deltagerne har levet efter low carb principperne et stykke tid, mens det for andre er et helt nyt univers at skulle undvære brød og pasta.

Jeg er aldrig firkantet omkring mine kostprincipper. Nogle er meget fysisk aktive og har brug for et højere kulhydratindhold i kosten, andre vil ikke undvære deres rugbrød – og jeg har endda haft vegetarer med på forløbet.
Jeg tager altid udgangspunkt i deltagernes ønsker og prøver at finde den bedst mulige løsning for dem.

Mange spørgsmål i begyndelsen handler om morgenmaden, for de fleste vil ret gerne holde fast på deres skyr.

For nogle kan skyr fint gøre det ud for morgenmad, men morgenmaden er grundlaget for blodsukkeret resten af dagen, og når man har problemer med sukkertrang og overspisning, er morgenmaden et vigtigt sted at sætte ind.

Det kan være lidt grænseoverskridende at skulle til at spise aftensmad til morgenmad, og derfor starter de fleste med forskellige variationer af æg. 

Nogle har også modstand på æggene, men for de fleste skyldes det faktisk, at de endnu ikke er blevet sultne. I så fald anbefaler jeg simpelthen mine deltagere at vente med morgenmaden, til de føler regulær sult.

Og det er en AHA-oplevelse for mange. At det er ok at lytte til sin krop og springe morgenmaden over. Og faktisk kan det være medvirkende til et ganske fint vægttab.

Det har jeg skrevet et helt indlæg om hér.

At tage en periode med en mere “fyldig” morgenmad betyder bestemt ikke, at mine deltagere aldrig kan gå tilbage til deres elskede morgenskyr.

Men efter en periode med f.eks. æg og grønt til morgenmad, vil de nemt kunne mærke, hvordan det påvirker deres appetit og sukkertrang, når de går tilbage til skyr.

Fungerer det strålende, fortsætter de, og dukker sukkertrangen og eftermiddagstrætheden op igen, har de mulighed for at ændre på det.

Der er aldrig en perfekt løsning for alle. Men det gælder om at træffe bevidste valg på baggrund af de signaler vores krop sender os.

Og hvis vi ikke ved, hvad vi skal lytte efter, er det en udfordring. Min opgave er således at hjælpe mine deltagere til at mærke, hvad der fungerer bedst for dem.

Jeg har nydt den første uge og glæder mig til at lære min skønne flok endnu bedre at kende.

Den næste uge arbejder vi videre med kosten. Og jeg kan mærke, at dette hold allerede er klar til, at vi så småt kaster os over det mentale arbejde.

Det hører I mere om i næste uge.

Du kan læse mere om forløbet og alle modulernes indhold lige hér.

at skabe forandring

 


Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.