Er der en middelvej mellem suppekur og slikposer? Eller lever du i enten/eller?

I dag har vi fået besøg af Anna fra bloggen Wonderwomanwannabe, der her deler sit syn på sundhed og balance med os.

suppekur

”Fra i morgen vil jeg leve sundere”. Hvor mange gange har du sagt den sætning til dig selv?

Vi har alle prøvet at love os selv guld og grønne skove for kun et par dage efter (igen!) at tømme en stor pose slik og svælge i selvhad og dårlig samvittighed. Men hvad er egentligt sundt og hvem definerer det?

Vi bliver stopfodret med det ”faktum”, at der er én universel sandhed om sundhed og den bør vi alle følge.

Tænk over hvor mange avisoverskrifter, artikler i dameblade eller blogindlæg du har læst den sidste uge som alle har indeholdt gode råd til at blive ”sundere” på den ene eller den anden måde.

Hvor mange af de budskaber var enige? Ikke ret mange gætter jeg på!

Når vi læser så mange modstridende budskaber om sundhed og samtidig bombarderes med krav om at træne mere, være mere sociale, yde mere på arbejde og studiet, så er det ikke let at være tilfreds med sig selv.

Når slikposen endnu engang er tom og projekt ”sundere” endnu en gang har fejlet, så kan det være svært ikke at falde i den fælde hvor man igen starter forfra og lover sig selv nye regler – gerne fra i morgen.

Men i morgen er ikke en magisk pille der kan fjerne alle dine dårlige tanker om dig selv. Den kan heller ikke fjerne dine dårlige vaner som kommer af stress, travlhed eller dovenskab.

For at skabe resultater med dig selv, din krop og din sundhed, så må du kigge på lige netop DIG. Sundhed er ikke en jakke vi kan tage på som fint passer os alle sammen. Jeg har selv været på alle suppekure du kan forestille dig.

Jeg har nægtet mig selv mad, jeg har overtrænet og jeg har omvendt haft perioder hvor sukker nærmest var mit hovedmåltid. Var jeg glad? Var min krop glad? NEJ!

Den berømte balance er meget svær at finde. Særligt fordi andre ikke kan hjælpe dig med at finde den. Mit budskab er, at du skal lukke ørerne for alle de ”gode råd” du nogensinde har hørt og i stedet tage udgangspunkt i dit liv og din krop lige nu.

Tænk på hvordan din hverdag fungerer, hvad er realistisk at få tid til af motion? Hvornår kan du bedst lide at spise og hvornår er du mest sulten?

Jeg spiser proteinrigt og glutenfrit med relativt mange kulhydrater fordelt over dagen. Det er den fordeling af mad der virker for mig. Den giver mig mæthed, glæde og energi til min styrketræning 5 gange om ugen.

Som regel er min mad lavet et par dage i forvejen, men jeg er ikke bleg for at spise en proteinbar med masser af onde sødemidler hvis det skal gå stærkt. Ligesom jeg heller ikke er bleg for at drikke Cola Zero eller spise alt for mange snacks i travle opgaveperioder. Det virker for mig og mit liv. Men det er ikke sikkert, at det virker for dig.

Ved at begynde forfra, lære dig selv at kende og langsomt finde hvad der virker for dig, så finder du nøglen til din sundhed. Prøv dig frem, vær nysgerrig i forhold til sundhed og husk at alle små skridt tæller; der er mange nuancer mellem suppekur og slikposer!

 suppekur

Tak, Anna, fordi du ville dele dine tanker med os!