Disse bananboller er lækre og søde – gode med enten ost eller syltetøj til fødselsdag eller weekendbrunch.
Bananboller
2014-09-27 09:27:26
6 stk.
Print
Ingredienser
- 4 æg
- 1 moden banan
- 1 dl kokosmælk
- 30 gram smeltet smør
- 1 - 1 1/2 dl fedtreduceret mandelmel
- 1/4 dl smagsneutralt proteinpulver (erstat eventuelt med lidt ekstra mandelmel)
- 1 dl sesamfrø
- 3 spsk. Fiberhusk
- 4 spsk. sukrin
- 2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- De våde ingredienser blendes, hvorefter de tørre blandes og røres i.
- Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
- Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra mandelmel. Der formes 6 boller, der trykkes flade, pensles med olie, æg eller smeltet smør.
- Bollerne bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Savner du opskrifter på lækkert brød? I min kogebog Low carb lækkerier finder du 88 opskrifter på forskellige slags brød, muffins, kage, chokolade, is, desserter og alle mulige andre lækkerier – uden mel og sukker.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Jette
feb 15, 2014 -
Hej,
Jeg bager så tit disse boller og de er bare så godt. Nu er det sådan at jeg måske ikke kan tåle mandelmel og slet ikke kokosmel. Hvordan gør jeg så?? Har du nogle ideer til hvad jeg kan bytte med? Jeg kan tåle andre glutenfri meltyper som boghvede, majs og rismel. Og vist nok også speltmel.
Håber du kan hjælpe mig. Elsker bare disse boller så meget…..
Og hvis noget kan erstattes, så også lidt hjælp til mængderne. Om det bare kan byttes lige over osv…
Mange tak på forhånd.
Med venlig hilsen
Jette
Tatjana
feb 16, 2014 -
Kære Jette,
Der findes fedtreduceret sesammel, men det har en lidt mere mad-agtig smag og er måske ikke det bedste alternativ til denne opskrift.
Jeg er slet ikke vant til at bage med de andre glutenfri meltyper, så jeg ved faktisk ikke, i hvilken mængde, det kan bruges som erstatning. Men nu ved du jo, hvilken konsistens, den færdige dej skal have, så måske tør du bare prøve dig frem og tilsætte lidt ad gangen af en anden type? Jeg tror i hvert fald godt, du kan få gode boller ud af det.
Kan du tåle valnødder? Jeg hørte nemlig rygter om, at der er et fedtreduceret valnøddemel på vej.
Kærlig hilsen Tatjana
Gitte
jan 9, 2018 -
Hej ☺️
Har lige bagt disse boller og er klart fan ? vil bare høre om du evt. skulle ligge inde med makroværdierne?
Tak for en god blog.
Hilsen
Gitte
Sofia
jan 26, 2018 -
Kære Gitte
Tak for de pæne ord! Jeg laver ikke energiberegninger på mine opskrifter, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Kærligst Sofia