I denne uge har jeg skubbet lidt til de begrænsende overbevisninger hos deltagerne på mit 10-ugers online vægttabsforløb.

 Det kan for os alle sammen være rigtig svært at tage ansvar. Ofte bilder vi os selv ind, at vi gør det, men som regel er der faktisk steder, hvor vi ikke tager ansvar for at skabe de resultater, vi ønsker os.

Og meget ofte skyder vi skylden på omstændighederne.
Måske kender du: 

“Jeg har simpelthen ikke tid til at træne”.

“Jeg har virkelig ikke råd til at købe alle de dyre ingredienser”.

“Min mand køber hele tiden slik, og jeg kan ikke lade det være”.
Og det kan være virkelig, virkelig svært at indrømme, at det er vores eget ansvar at ændre på vores situation. Der kommer ingen andre og giver os ekstra timer i døgnet, ekstra penge på bankbogen eller en mand, der kun spiser sund mad.

Jeg ved godt, at der faktisk findes mennesker, hvis livsomstændigheder er så barske, så situationen er en hel anden – men det er ikke dem, der deltager på mine forløb.

Derfor tør jeg godt prikke lidt til mine deltageres overbevisninger. Og udfordre dem til at se på, hvorfor de har skabt et liv, hvor de knokler rundt fra 7 morgen til 9 aften uden 15 ledige minutter til at motionere. Eller et liv hvor de har så mange udgifter til bolig, bil og lignende, at de kvier sig ved at købe en flaske fiskeolie.

Der er ikke nogen forkerte valg i livet, og der er ikke noget galt med at prioritere andre ting højere end vores vægttab.

Men vi skal bare indrømme det over for os selv.

Vi skal indrømme, at det måske på nuværende tidspunkt er vigtigere for os at skabe en karriere eller betale af på huset. I stedet for at bilde os selv ind, at vi ikke har andre muligheder.

Og det skal vi gøre alene af den årsag, at det gør os lykkeligere.

Og hvis vores situation i virkeligheden ikke gør os lykkelige, er det også vores eget ansvar at ændre på den.

Hvis vi virkelig ønsker os noget, kan det altid lade sig gøre at tage et skidt nærmere mod målet.

Alternativet er ikke nødvendigvis vidunderligt. Måske skal vi undvære vores sommerferie, vores TV-abonnement eller endda vores bil. Måske skal vi se os om efter et nyt job. Men i næsten alle tilfælde har vi et valg.

Og når vi ser på vores omstændigheder som valg, vi har truffet, i stedet for at føle os som offer for dem, så bliver livet simpelthen dejligere.

Måske har du også steder i dit liv, som du gerne vil ændre? Hvilke omstændigheder og overbevisninger har hidtil forhindret dig? Og hvad kan dit første skridt være for at ændre på det?

Gik du glip af indlæggene om de første uger på onlineforløbet?
Læs dem lige hér.

Og du kan læse mere om forløbet og alle modulernes indhold lige hér.

begrænsende overbevisninger

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.