I øjeblikket er jeg meget inspireret af at at rydde ud og skille mig af med ting.
 
Jeg har altid være minimalist, og jeg er typen, der helst skal have en hvid væg at kigge på og ikke har lyst til for meget nips og pynt. Jeg har også kun få tasker, ikke ret meget tøj, og jeg har ikke kassevis af gamle sager i kælderen.
 
Men alligevel har jeg områder, der kan tåle et eftersyn. 
 
 
Engang elskede jeg at omgive mig med bøger. Jeg havde hyldevis af bøger og ønskede mig som regel bøger til jul og fødselsdage. Og så nåede jeg til et punkt, hvor bøgerne drænede mig mere, end de løftede mig. Og jeg begyndte at forære dem væk. Undtagen alle dem jeg ikke nænnede at forære væk.
 
 

Når vi beholder ting, der ikke længere nærer os, skyldes det ofte en af følgende årsager:

 

Frygt: Vi er bange for, at vi får brug for tingen igen. Tænk hvis nu jeg skulle få lyst til at genlæse Pelle Erobreren! Så jeg husker mig selv på, at bøger heldigvis er til at låne på biblioteket, hvis jeg skulle få lyster i den retning.

Skyld: Vi har fået tingen af en, vi holder af. Det var værst at give slip på de bøger, jeg har fået af min afdøde farmor. Men jeg ved jo, at minderne ikke gemmes i ting, og jeg har heldigvis andre arvestykker fra hende, der nærer mig dybt.

Status: Vi kan lide den måde, tingen får os til at fremstå. Og det er nok årsagen til, at digtsamlingerne og de danske klassikere blev hængende længere tid i reolen og var sværere at smide ud end krimierne af Liza Marklund. For sandsynligheden for at komme til at genlæse Ved vejen eller Kongens fald var forsvindende lille.

 

Vi lever i en tid, hvor de fleste af os har økonomisk mulighed for at anskaffe os rigtig mange ting. Også ting vi ikke rigtig behøver.

For mange ting bliver let til rod og det fører til stagnation og blokeret energi. Så hvis du har et skab fyldt med tøj og et køkken, der bugner af redskaber, og har fyldt godt op i gemmerne af både vaser, sko og tasker, så overvej, om ikke det er tid til at sortere i det hele.

Oprydning frigører nemlig masser af energi – og det skaber plads til, at de ting du virkelig elsker, kommer til sin ret.

 
 
Ud over at jeg er i gang med at skille mig af med ting, så har jeg også besluttet ikke at købe nogle fysiske ting i 2017. Det er faktisk mit nytårsforsæt.
 
 
 
 
Til gengæld nyder jeg i høj grad mit yogaabonnement, mit blomsterabonnement og andre abonnementer, der gør mig gladere og sundere.
 

Læs mere om mine yndlings-abonnementer hér ->

 

 img_1121
 
 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->