I denne opskrift på broccoli med kikærter og spidskommen får du en virkelig let grøntsagsret, som gør sig godt til alle dagens måltider og som kan være tilbehør til både fisk, fjerkræ og kød.

Retten er tilsat en håndfuld kikærter, som ganske vist indeholder kulhydrat, men som også bidrager med protein og fibre og dermed giver en god mæthed. 

 Hvis du er helt striks med kulhydratindholdet, kan du eventuelt erstatte dem med en håndfuld mandler.

Broccoli med kikærter og spidskommen
Print
Ingredienser
  1. 1 hoved broccoli, inkl. stokken
  2. 2 forårsløg
  3. 1 rød peberfrugt
  4. 1 dl udblødte og kogte kikærter
  5. 2 fed hvidløg
  6. 2 tsk. stødt spidskommen
  7. 1 spsk. kokosolie
  8. 2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Broccolien skylles og stokken skærres fra.
  2. Del buketten i mindre stykker, skræl stokken og snit den i fine stykker. Læg broccolien i et dørslag og overhæld den med kogende vand.
  3. Varm kokosolien på en pande eller i en wok.
  4. Tilsæt hvidløg og spidskommen og svits i 1 min ved høj varme.
  5. Tilsæt broccoli, snittet forårsløg og peberfrugt.
  6. Steg ved middelvarme i ca. 10-12 minutter.
  7. Vend kikærterne med resten på panden og lad det passe sig selv ved svag varme i 5 min.
  8. Tilsæt citronsaft og smag til med salt.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
broccoli med kikærter og spidskommen