Måske kender du chicken korma fra det indiske køkken. Det er klart min favorit, når jeg er på indisk restaurant.

Originalen er baseret på yoghurt, men min lokale indiske restaurant laver den på kokosmælk, og den udgave er jeg vild med.

Chicken korma
4 personer
Print
Ingredienser
  1. 600 gram kyllingefilet i tern
  2. 400 ml kokosmælk (en dåse)
  3. 3 fed hvidløg
  4. 2 fintrevne løg
  5. 1 tsk. paprika
  6. 1 tsk. tørret ingefær (eller lidt frisk revet)
  7. 1 spsk. salt
  8. Lidt friskkværnet peber
  9. 1 spsk. olie
  10. 2 tsk. stødt koriander
  11. ½ tsk stødt chili
  12. 1 tsk. spidskommen
  13. 1 tsk. kardemomme
  14. 1 tsk. gurkemeje
  15. 1 dl vand
  16. 3 spsk. sukrin gold
  17. 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
  1. Bland kokosmælk, 1 fed hvidløg, et halvt revet løg, paprika, ingefær, salt og peber i stor skål.
  2. Læg kyllingestykkerne i, og lad det marinere i et par timer.
  3. Varm olien i stor gryde.
  4. Svits de resterende løg og hvidløg i 1 minut.
  5. Læg de svitsede løg til side.
  6. Rist koriander, chili, spidskommen, kardemomme og gurkemeje i et par minutter under omrøring. Tilsæt de marinerede kyllingestykker.
  7. Tilsæt vand, sukrin gold, de svitsede løg og hvidløg sammen med laurbærbladet, og lad det simre omkring 30 minutter til kyllingen er mør.
  8. Smag til med salt og sukrin gold og rund af med piskefløde.
Tip
  1. Serveres med lækre squashstrimler - og eventuelt med ris til resten af familien.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

Chicken korma 

Chicken korma

Vil du have en lækker salat til din chicken korma? Se alle de lækre salatopskrifter hér.

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.