Da mine børn var små, var de forholdsvis taknemmelige i forhold til søde sager. En håndfuld popcorn og et par tørrede abrikoser, så syntes de egentlig, de havde fået lækkerier. Men jo større de er blevet (nu er de 12 og 8), desto sværere er det at imponere dem! Og de er faktisk også begyndt at mugge lidt over, at de ikke får fredagsslik, når nu alle kammeraterne får det. Jeg synes selv, det er fjollet, at man altid skal spise slik på en bestemt ugedag – hvad nu hvis man trænger til søde sager om onsdagen eller om søndagen i stedet for om fredagen? Og de har alligevel aldrig set Disney-sjov, så det er ikke tv-programmet, der er det afgørende.

Hvorom alting er, så vil jeg stadig gerne give dem søde sager af en lidt bedre kvalitet end vingummibamser – ikke at de ALDRIG får det, det får de skam så rigeligt af alle mulige andre steder. Jeg vil bare gerne lære dem, at der også er andre muligheder. Og her kom chokoladefonduen ind i billedet.

Det er ganske nemt og har rigtig meget hygge-faktor. Faktisk hyggede vi os allerede under indkøbet, hvor vi talte om, hvilke typer frugt, der egnede sig til forskellige typer chokolade, hvordan vi skulle smelt chokoladen o.s.v.

Vi brugte:

1 bakke jordbær

2 bananer

2 pærer

100 gram 85 % chokolade (til de voksne)

100 gram lys chokolade

100 gram hvid chokolade

 

Vi skar frugten i mundrette bidder, smeltede de tre plader chokolade separat og hældte dem i små skåle. Så udrustede vi og med en gaffel hver og gik i gang.

 

DSC04683

 

Det var SÅ lækkert! Min eneste advarsel er, at både bord og børn bliver smurt ind i chokolade, og det spreder sig ved afvaskning til både håndvask, håndklæder og vægge!

Hvis man er til det helt lowcarb, kan både blomkål og gulerødder dyppet i den helt mørke chokolade anbefales.

P.S. Har du brug for inspiration til at komme i gang med en sundere livsstil? Så se nærmere på mit 10-ugers online vægttabsforløb spækket med alle de redskaber, du behøver for at ændre livsstil – og fastholde den! Du får straks efter betaling adgang til hele første modul med vejledning i kostens sammensætning, opskrifter, indkøbsliste, sukkerafvænningsguide, kostdagbog og meget mere, så du kan gå i gang med det samme. Læs mere om forløbet og tilmeld dig lige hér.