Motivation er et ord, vi ofte bruger i forbindelse med at ændre vaner. Når vi er motiverede, kan vi klare meget. Det er motivationen, der får os ud på den løbetur, vi ikke orker, og det er motivationen, der får os til at gå i seng uden mad, selvom vores mave skriger af sult.

 

Mange udskyder at ændre livsstil, fordi de mangler motivation. Eller de forsøger at ændre på deres vaner, men mister motivationen undervejs og giver op og falder tilbage i de gamle vaner.

 

Men hvad nu, hvis du slet ikke behøver motivation for at ændre vaner?

 

Hvad nu hvis behovet for motivation i virkeligheden er et udtryk for, at du presser dig selv for hårdt, og at dine krav til dig selv er for vanskelige at overholde?

Så du nærmest på forhånd ved, at du før eller siden kommer til at give op.

Simpelthen fordi det er for svært!

 

Hvad nu hvis det allerbedste tidspunkt at ændre vaner på er, når du slet ikke er motiveret?

 

Netop fordi du på det tidspunkt er i stand til at arbejde med de mere langtidsholdbare strategier, der måske ikke giver kæmpe resultater på ingen tid, men som netop er … langtidsholdbare.

 

Fastholdelse af motivationen kræver som regel “belønning” i form af hurtige resultater!

 

Derfor er motivation så sårbart. For dukker resultaterne ikke op i det tempo, du forventer, så falder motivationen.

Og lad os bare være helt ærlige og indrømme, at vi faktisk sjældent er helt realistiske i vores forventninger til resultaterne. Der skal ikke gå meget mere end en uge, før vi begynder at tromme utålmodigt i bordet, hvis ikke vi har tabt et par (!) kilo eller er gået en tøjstørrelse (!) ned, hvis vi både har taget et par spinningtimer og spist salat med kogt kylling i stedet for sandwich til frokost.

 
Så motivation er faktisk ikke nødvendigt for at få succes med en vaneændring.
 
 
Men overskud er til gengæld  HELT afgørende for at få succes!
 
 
Hvis du ikke sover tilstrækkeligt og mangler tid til at prioritere dig selv, så er det dér, du skal starte. Så er det ikke motivation, du mangler, men slet og ret overskud!
 
Og mange, mange kvinder har skabt et liv, hvor de simpelthen synker udmattede sammen, når dagens gøremål er overstået og ikke orker hverken at skrælle en gulerod eller at tage ti mavebøjninger.
 
Hvis det også er tilfældet for dig (måske i en mindre ekstrem udgave), så bør det være det allerførste skridt du tager i retning af et sundere og lykkeligere liv.
 
 
Så hvilke områder af dit liv skal justeres?
 
 
Hvad stjæler egentlig dit overskud? Og hvordan kan du ændre på det? Skal du have en snak med din chef om din arbejdsbyrde? Med din familie om arbejdsfordelingen? Eller noget helt tredje?
 
Måske er det større beslutninger, der skal tages, som at flytte til en mindre bolig, så du kan arbejde på nedsat tid. Eller måske skal du bo et år på Bali?
 
Måske er det helt små justeringer, der skal til, som at købe færdige salatblandinger, færdigsnittet grønt og måltidskasser for at spare tid på madlavningen. Eller måske skal du gå en time tidligere i seng, så du ikke føler dig så energiforladt dagen efter.
 
Justeringerne er lige så mange, som der findes mennesker.
 
Det vigtige er, at du finder de områder, hvor justeringerne kan skabe mere overskud for lige præcis dig.
 
 
 
Se også min online workshop om at styrke motivationen på den rigtige måde -> 
 
 motivation

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.