Denne opskrift på lækker dip med ærter og mandler er kraftigt inspireret af Columbani, hvor jeg køber lækker, økologisk olivenolie direkte importeret fra Andalusien.
Først efter jeg smagte denne olie gik det op for mig, hvordan olivenolie egentlig skal smage – friskt og lidt af græs.
Det lille firma sælger også forskellige typer økologiske mandler og nødder, og hvis du køber større partier ad gangen, bliver prisen rigtig god.
Jeg slog mig sammen med nogle veninder om en levering af 24 liter olivenolie – og så er man jo nødt til at ses for at fordele olien. Totalt win-win.
Ærtecremen smager simpelthen så godt og kan bruges både som pesto/dressing og som sandwich spread.
Jeg bruger den naturligvis i mine Buddha Bowls.
Og behøver jeg nævne, at du får masser af både fibre, antioxidanter og gode fedtstoffer fra denne dip?


- 2 dl frosne ærter
- 1 fed hvidløg
- En stor håndfuld frisk persille
- 1 dl mandler
- 3 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
- Vand til at justere konsistensen
- Mandlerne ristes sprøde på en tør pande.
- Derefter køres alle ingredienserne i foodprocessor eller blender til en passende konsistens.
- Juste konsistensen med vand og smag til med salt og peber.
Måneden ud kan du spare op til 75 % på alle mine onlineprodukter!
Tjek dem alle ud lige hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.