Det siges, at man som coach/vejleder altid får de kunder, der spejler de områder, man selv har brug for at se nærmere på.

Den lader jeg så lige stå et øjeblik, mens jeg oplyser om, at dette indlæg handler om, når vi har for store ambitioner, stiller for store krav til os selv og prøver at være perfekte.

Jeg oplever meget ofte deltagere på mine forløb, der elsker at leve sundt og ikke har noget imod at bruge tid i køkkenet, men som simpelthen bukker under for arbejdsbyrden, fordi de synes, de skal stable et overdådigt måltid på benene hver eneste dag.

De vælger simpelthen at kæmpe sig over gærdet, hvor det er virkelig højt.

De laver pestoer, hjemmelavet mayonnaise, og de snitter, strimler og hakker grønt i en uendelighed.

Og pludselig øges arbejdsbyrden på jobbet, eller børnene bliver syge. Så svigter overskuddet, og alle de gode rutiner braser sammen.

Og hér har vi altså brug for en mellemting, så vi ikke ender på pizzeriaet.

Hvis du elsker dine timer i køkkenet, skal du naturligvis endelig fortsætte som hidtil, men hvis du indimellem står og tænker, at du gerne ville bruge din tid anderledes, så vid blot, at et aftensmåltid ikke behøver at være en “ret”, der er lavet helt fra bunden.

Færdige salatblandinger – både dem der kun består af salat, men også f.eks. coleslawblandinger med tilhørende dressing er et fint bud.

Og alskens snackgrønt: cherrytomater, sukkerærter, snackgulerødder og skoleagurker med en færdigkøbt hummus, pesto eller mayonnaise.

Skrællede gulerødder og agurkeskiver dyppet i creme fraiche rørt op med dipmix kan altså fint gøre det ud for grøntsagsdelen.

Hvis vi bliver så firkantede, at vi spekulerer på, om der mon er sukker i Kims dipmix eller i den færdige coleslawblanding, gør vi simpelthen livet for svært for os selv!

Færdigstegte frikadeller og frosne kyllingefileter passer sig selv i ovnen, og tun på dåse kan ret hurtigt laves til en lækker tunsalat.

Se dig også om efter gode take away-løsninger i dit nærområde. Frikadeller fra slagteren, kyllingespyd fra 7/11 eller nærmeste grillbix, hvor du kan købe en bakke salat med kebab og dressing.

Der er ingen grund til at gå all-in med pizza og pomfritter, når du har et alternativ, der er meget bedre.

Tjek også min spiseguide og find sunde caféer og restauranter i dit nærområde.

Og husk: Ingen af os er perfekte, og vi har alle brug for lette løsninger, når vores overskud skal bruges et andet sted end i køkkenet. 

Så lad ikke dit (alt for høje) ambitionsniveau spænde ben for opretholdelsen af dine sunde vaner.

Anerkend i stedet dig selv for alle de gode valg du træffer hver dag.

Har du gode tips til, hvordan man nemt slipper omkring et sundt måltid mad? Så del endelig i kommentarfeltet!

 

ambitiøs omkring din kost


Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.