I går spurgte en af pigerne fra mit 10-ugers onlineforløb, om jeg ikke ville dele, hvad jeg typisk spiser på en dag.

Jeg advarede om, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er ude efter vægttab, så min kost indeholder lidt flere kulhydrater, end jeg normalt anbefaler, når man gerne vil tabe sig.

Men selvfølgelig vil jeg dele et kig i min maddagbog – også med alle jer, der ikke er med på forløbet.

Jeg ved godt, jeg er utrolig priviligeret, fordi jeg selv kan tilrettelægge mit arbejde, så jeg kan spise, når jeg er sulten og træne, når jeg trænger til en pause fra arbejdet.

Men vid blot, at jeg visse dage aldrig kommer ud af nattøjet, ikke får trænet, spiser børnenes figenstænger i stedet for frokost, drikker 5 kopper kaffe o.s.v.

Bare så ingen får den opfattelse, at jeg er et totalt overmenneske. Det er ikke tilfældet.

 
Et kig i min maddagbog:

Min dag starter altid med en kop kaffe.

Engang var jeg heftig latte-drikker, men det tog mig faktisk kun et par uger at vænne mig til sort kaffe. Og heldigvis begrænser det også helt automatisk mit kaffeindtag.

Min første kop kaffe sidder jeg og drikker i sofaen, mens jeg vågner. Og som regel bliver det til en kop mere, når familien er ude af døren, og jeg så småt går i gang med arbejdet.

 
Et kig i min maddagbog

 

Jeg er på ingen måde sulten om morgenen, og jeg har efterhånden fundet fred med, at min krop gerne vil vente et par timer med dagens første måltid.

Typisk sidder jeg i nattøjet og arbejder et par timer: bevarer e-mails, skriver blogindlæg, besvarer kommentarer på Facebook og andre småting.

Derefter trænger jeg som regel til en pause.

Nogle gange bruger jeg en guidet meditation (jeg er vild med Nataschas, som du får gratis, hvis du tilmelder dig hendes nyhedsbrev), andre gange hører jeg et stykke musik, f.eks. Bach Air.

Visse dage står den på en tur i sauna og boblebad i mit lokale fitnesscenter, men i dag trænede jeg med kettlebells og TRX i min kælder i 17 effektive minutter.

 
Et kig i min maddagbog

 
Efter træning og et hurtigt bad spiste jeg.

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad jeg får. Nogle gange har jeg en lækker rest fra aftensmaden, andre gange spiser jeg en gulerod og et hårdkogt æg eller laver en smoothie.

Men typisk får jeg en eller anden form for grønt – enten en salatrest fra aftensmaden eller snackgrønt suppleret med tun, laks eller kødrester i en eller anden form. Jeg har også altid frikadeller i fryseren.

I dag blev det til blandet salat med tun, parmaskinke, oliven, cashewnødder og en rest tacosauce blandet med mayonnaise.

 
Et kig i min maddagbog

 

Dertil fik jeg en juice af gulerod, æble, ingefær og citron – så var der også lidt til kulhydratdepoterne.

 
Et kig i min maddagbog

 

Som regel er klokken 12-13 stykker, før jeg spiser, og jeg kan ikke klare mig til klokken 18 uden mad.

Afhængigt af hvordan det passer med diverse fritidsinteresser, kan det sagtens ske, at vil allerede spiser aftensmad klokken 17. Andre dage spiser jeg et let måltid ved 16-tiden, og så spiser vi først klokken 19.

I dag kunne jeg ikke spise hele min frokost, og jeg spiste derfor resten af den som eftermiddagsmåltid.

Mellem de to måltider fik jeg et par kopper te til arbejdet, mens hunden længselsfuldt ventede på, at der skulle komme nogle mere legesyge mennesker hjem.

 
 IMG_4072

 
Resten af familien havde forskellige aktiviteter, så derfor spiste jeg aftensmad alene. 

Når jeg kun skal lave mad til mig selv, kaster jeg mig ofte over æggetortillaen, fordi den er supernem og kan fyldes med hvad som helst.

I dag blev den fyldt med grøntsager og en ensom pølse fra i går og toppet med revet ost.

 
IMG_4090

 
Jeg var til forældremøde om aftenen, og da jeg kom hjem, smagte jeg lige på mit seneste indkøb fra helsekosten – morbær og mørk chokolade.

 
IMG_4088

 

Og så derudover drak jeg i løbet af dagen 2 liter vand – det gør jeg hver dag.

 IMG_4069

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.