Jeg har stukket jer en lille hvid løgn om min sommerferie!
Jeg havde ikke nerver til at lade hele verden vide, at jeg havde i sinde at lade mit hus stå ubevogtet i 4 uger, mens jeg var i Thailand. Derfor har jeg holdt det godt skjult – ikke engang et lille billede på Instagram er det blevet til.

Men I skal da ikke snydes for et par billeder af vores ferie.

Vi startede med et par dage i Bangkok, hvor vi frekventerede lige dele shoppingcentre og templer med forgyldte Buddhaer, og derefter drog vi videre til badeøen Koh Samui.

Vi havde bestilt hoteller hjemmefra (og det gør vi ikke næste gang), og det første hotel lå så langt oppe i bjergene, man man ikke kunne komme væk derfra, med mindre man var i besiddelse af en firhjulstrækker. Taxaerne kunne ikke engang klare bjergvejene.
Da vi ankom, sagde jeg kækt til min mand, at det da lige var omgivelserne til bakkespurt. Men seriøst, vejene var så stejle, at det ikke engang kunne lade sig gøre.

Jeg havde jo skumle planer om, at jeg slet ikke skulle beskæftige mig med madlavning under hele turen –  det er nogenlunde samme pris at spise ude som at lave det selv, og jeg trængte sådan til ikke at beskæftige mig med andet end hvilken bikini, jeg skulle iføre mig, og om jeg skulle ligge på ryggen eller på maven og sole mig.

Derfor tog vi  efter et par overnatninger videre til et mere centralt beliggende hotel, hvor vi havde adgang til restauranter.

Visse områder af Koh Samui er “ren Mallorca” med strande fyldt med anmassende sælgere, der vil sælge badebolde og bikinier og den slags. Men der er bestemt også skønne, fredfyldte steder, hvor man for under 50 kroner kan få en times massage i en lille strandhytte, mens man lytter til bølgernes brusen.

Maden bærer absolut præg af turisternes forkærlighed for pomfritter og pizza, men det er ikke svært at finde ægte thaimad – blandt andet står der på hver gadehjørne små vogne, der sælger grilspyd til ingen penge.

IMG_2488

IMG_2615

IMG_2697

IMG_2911

I løbet af ferien var vi på nogle udflugter til øens seværdigheder, men det meste af tiden slappede vi bare af, solede os, badede, læste og spillede spil.

Efter den første uge havde jeg læst alle mine medbragte bøger og stod med tårevædede øjne og kiggede på min mands “No regrets” af Stig Tøfting… Heldigvis fik min mand den formidable idé at tilmelde os Mofibo, så jeg kunne hente e-bøger og læse dem på mobilen (tro ikke at nogen ville låne mig en iPad!).

IMG_2994

IMG_2974

IMG_2930

Vi havde en skøn og afslappende ferie, men det var også dejligt at komme hjem til hus og hund (og stabil internetforbindelse) igen.

Hverdagen er startet, jeg er ved at vænne mig til at lave mad igen – og jeg er stadig fan af Mofibo!

Snart skal jeg koncentrere mig 100% om alle de fantastiske mennesker, der har tilmeldt sig mit 10-ugers onlineforløb, der starter 4. september. Faktisk kan jeg næsten ikke vente!