Jeg er næsten lige kommet hjem fra en dejlig lang ferie på Gran Canaria.

Vi rejser det samme sted hen hvert år. Det kan lyde lidt kedeligt, men for os har rejsen karakter af at “tage i sommerhuset”. Vi ved, hvor alting er, hvilke restauranter vi kan lide, og hvilke boder på markedet der har de lækreste delikatesser.

Vi skal ikke lede efter supermarkedet og den bedste løberute – vi ved det hele i forvejen. Så de 14 dage er helt vildt afslappende, og vi kommer hjem med totalt overskud.

 

Hvert år, når jeg kommer hjem, overvejer jeg, hvilke ferievaner jeg gerne vil bringe med tilbage til min hverdag. Et år har det været gåture ved vandet, et andet år har det været at læse flere bøger. Begge vaner hænger stadig ved.

 

I år har jeg lagt mærke til, hvor godt jeg har trivedes med enkeltheden. Jeg havde kun få sæt tøj med, og udvalget af ingredienser og krydderier til madlavning var selvsagt yderst begrænset.

Og det interessante er, at det var meget lettere for mig at vælge mellem 4 sæt tøj end mellem 25.  Og det var meget lettere at beslutte, hvad vi skulle have at spise, når der kun var få muligheder. Det gav mig simpelthen mere ro.

Vi tror ofte, at de friheden ved de mange valgmuligheder gør vores liv lettere, men tværtimod kan det stresse os unødigt hele tiden at skulle tage stilling til alle de forskellige muligheder.

 

En god øvelse kan være at tømme ud i vores madvarer. Mange af os har skuffer og skabe, der bugner af mad. Så kan vi altid vælge, om vi helst vil have (basmati, jasmin, fuldkorns, parboiled)ris, pasta, quinoa, bulgur eller couscous som tilbehør.

Men hvad nu, hvis vi gav os selv færre valgmuligheder? Og tømte en pose inden vi købte en ny? Eller brugte hvad der ligger i fryseren, inden vi købte nyt?

Prøv at se, hvor længe du kan lave mad af det, du allerede har i huset. Jeg tror, du vil bliver overrasket over, hvor lækre måltider der kan komme ud af det, der gemmer sig i skuffer og skabe. Og hvis der efter 14 dage stadig ligger en rest sorte bønner eller frossen rosenkål i fryseren, fordi du ikke har haft lyst til at tilberede det, så er spørgsmålet, om det ikke bare skal smides ud?

 

En lignende øvelse kan du lave med dit tøj, med din make up, med dine cremer o.s.v. Hvor meget af det ligger blot i skuffer og skabe og fylder op? Og hvor meget elsker og bruger du? Hvis du kun beholder det, der falder i den sidste kategori, får du mere plads, og du slipper for at skulle forholde dig til en masse ting, der i virkeligheden blot dræner dig for energi.

Det kan simpelthen give dig mere ro, at have færre valgmuligheder. Og ro er netop noget, de fleste af os går og sukker efter.

 

Det kan være rigtig givende efter en ferie, du rigtig har nydt, at kigge nærmere på, hvad du kunne tænke dig at bringe med ind i hverdagen.

Hvad elsker du ved dine ferier? Og hvordan kan du skabe mere af det til daglig?

Skriv endelig en kommentar! Jeg elsker at høre fra dig!

 

IMG_0060

IMG_3635

IMG_3565

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->