Jeg har haft et par hektiske uger med masser af aktivitet både i weekenden og i hverdagene. Det har jeg kunnet mærke på mit energiniveau her sidst på ugen.

Det interessante er, at jeg ved PRÆCIS hvad jeg skal gøre for at nære mig selv, så energien vender tilbage, men alligevel sprang jeg i fælden og tog en dag med dadelkugler og serier i TV. Jeg var lige ved (i dag) at tage dag to med, men heldigvis faldt jeg over stressekspert SaraBjörks mandagsvideo.

Hun skelner så fint mellem at flade ud og at lade op.

At flade ud er alle de ting, vi gør, når vi mangler overskud. F.eks. drikker vi masser af kaffe eller spiser søde sager i håb om et hurtigt energikick, men det giver os ikke energi.

Vi bliver blot mere trætte af sukker (eller dadelkugler) og får hovedpine af for store mængder kaffe. Så ender vi på sofaen, hvor vi ligger og zapper mellem programmer, som vi egentlig ikke gider at se – og vi kan ligge der i timevis, uden at det giver os mere energi og overskud.

Pludselig er aftensmaden kommet bag på os, men vi orker ikke at lave den, så vi ender med proteinpandekager, brøderstatninger… eller en pizza! Og vi ved vist alle sammen, at hverken TV eller pizza gør os sprængfyldte med energi.

At lade op er en anden sag. Her accepterer vi, at vi har brug for at køre i et lavere gear. Vi drager omsorg for os selv, nærer os selv og mander os op til at gøre de ting, vi VED er gode for os.

Et varmt bad, ti minutter i den friske luft, udstrækning i stedet for hård træning, en kop te og stearinlys, dejlig musik og en varm dyne. Vi uddelegerer flest mulige af vores gøremål og vælger de lette løsninger. Færdigsnittet grønt, færdiglavet hummus og røget laks har sin berettigelse.

Nogle gange er det værdifuldt at blive husket på ting, man godt vidste i forvejen. Jeg havde brug for det i dag – måske har du også? Du kan se hele SaraBjörks video hér. I morgen får du opskriften på de dadelkugler, jeg åd i går 😉

Rigtig god weekend!

Har du skrevet dig op til mit nyhedsbrev? Tilmeld dig og få besked om nyheder og spændende tiltag. Du kan når som helst afmelde dig igen.