Jeg er vokset op med frikadeller på utraditionel vis. Det var altid min far, som stod for produktionen og sjældent indeholdt de kalv og flæsk, i den kombination.

Der var ofte både grøntsager, kerner, havregryn, tomatpure, mange krydderier, danskvand og andre gode sager i.

Og han slap altid virkelig godt fra det.

Disse frikadeller er lavet på okse- og kyllingkød. Og det fungerer ret godt med en blanding af lyst og mørkt kød.

Danskvanden gør frikadellerne luftige.

Mine unger elsker dem og de fungerer også ret godt som en kold “hånd-delle” til et mellemmåltid.

Frikadeller med tomat og basilikum
Print
Ingredienser
  1. 400 g hakket oksekød
  2. 400 g hakket kylligekød
  3. 1 spsk. groft salt
  4. 2 æg
  5. 1 løg
  6. 3 fed hvidløg
  7. 1/2 porre
  8. 50 g rødbede
  9. 50 g hvidkål
  10. 50 g gulerod
  11. 1 dl blandede kerner og frø, f.eks. sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner
  12. 2 spsk. fedtreduceret mel, f.eks. mandel- eller sesammel
  13. 2 spsk. tomatpure
  14. 2 spsk. tørret basilikum
  15. 1 dl danskvand
Fremgangsmåde
  1. Grøntsagerne snittes helt fint og hvidløget presses, hvorefter alle ingredienser blandes til en ensartet fars.
  2. Frikadellerne steges i smør eller kokosolie - eller sættes på en bageplade og steger cirka 35 minutter i ovnen på 200 grader.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

frikadeller


Vil du have en lækker salat til frikadellerne? Se alle de lækre salatopskrifter 
hér.

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.