Jeg er vokset op med frikadeller på utraditionel vis. Det var altid min far, som stod for produktionen og sjældent indeholdt de kalv og flæsk, i den kombination.
Der var ofte både grøntsager, kerner, havregryn, tomatpure, mange krydderier, danskvand og andre gode sager i.
Og han slap altid virkelig godt fra det.
Disse frikadeller er lavet på okse- og kyllingkød. Og det fungerer ret godt med en blanding af lyst og mørkt kød.
Danskvanden gør frikadellerne luftige.
Mine unger elsker dem og de fungerer også ret godt som en kold “hånd-delle” til et mellemmåltid.
- 400 g hakket oksekød
- 400 g hakket kylligekød
- 1 spsk. groft salt
- 2 æg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 porre
- 50 g rødbede
- 50 g hvidkål
- 50 g gulerod
- 1 dl blandede kerner og frø, f.eks. sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner
- 2 spsk. fedtreduceret mel, f.eks. mandel- eller sesammel
- 2 spsk. tomatpure
- 2 spsk. tørret basilikum
- 1 dl danskvand
- Grøntsagerne snittes helt fint og hvidløget presses, hvorefter alle ingredienser blandes til en ensartet fars.
- Frikadellerne steges i smør eller kokosolie - eller sættes på en bageplade og steger cirka 35 minutter i ovnen på 200 grader.
Vil du have en lækker salat til frikadellerne? Se alle de lækre salatopskrifter hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Randi
okt 13, 2014 -
Hej.
Den nye “Frikadeller med tomat og basilikum”,,,,
er der også rød peber i?, sådan ser det ud på foto.
Er denne ingrediens glemt eller ser jeg “forkert”?
Men gode ser de ud, jeg vil absolut prøve dem i en tilrettet udgave.
Mvh Randi
Tatjana
okt 13, 2014 -
Billedkvaliteten var ikke optimal, så det er et lånebillede 😉 Derfor er der rød peber på billedet og ikke i opskriften.
Kærlig hilsen Tatjana
Inge
okt 13, 2014 -
Hvor er tomaterne i ingredienslisten? Hvad er det røde man kan se i frikadellerne?
Tatjana
okt 13, 2014 -
Billedet blev ikke af tilstrækkelig god kvalitet, så jeg var nødt til at låne et billede fra en anden opskrift. Beklager forvirringen – tag dig ikke af den røde peber 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ann-Katrine
okt 20, 2014 -
De ser lækre ud – skal kerterne bare tilsættes hele?
Ann-Katrine
okt 20, 2014 -
Jeg mente selvfølgelig kernerne 🙂
Tatjana
okt 20, 2014 -
Jeps! Hele kerner 🙂
Kærlig hilsen Tatjana