Her kommer endnu en laber marcipanopskrift – denne gang marcipan med mocca og Baileys.
Aldrig har man set så meget alkohol i mine opskrifter som i denne søde juletid.
Jeg er faktisk ikke vild med alkohol – ikke engang rødvin – men i marcipan smager det dejligt!
Man skal jo ikke tro, at Baileys er hverken sukkerfri eller kulhydratfattig, og den kan selvfølgelig udelades af opskriften. Den rene moccamarcipan smager også dejligt!


- 150 gram smuttede mandler
- 3 spsk. sukrin gold
- 5 dråber mandelessens (Urtegaarden) – vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
- 1 spsk. frysetørret (instant) kaffe opløst i en smule kogende vand
- 2 spsk. Baileys
- Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig.
- Marcipanen trilles til kugler, der dyppes i mørk chokolade.
Har du lyst til en anden variant end marcipan med mocca og Baileys? Alle mine andre marcipanopskrifter finder du lige hér.
Se også min lækre jule e-bog med over 40 opskrifter på alle de traditionelle julelækkerier i low carb/LCHF-venlige udgaver. Du finder den lige hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Gitte Ottosen
nov 21, 2013 -
Hej
Tænkte om man kunne blande lidt mandel mel i sammen med de malede mandler, da jeg godt kan finde marcipanen lidt grov
Tatjana
nov 21, 2013 -
Sagtens!
Hvis du følger indlæggets link til hindbærmarcipanen, kan du se, jeg har brugt halvt mandelmel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
AM
nov 22, 2013 -
Hvordan får du dine marcipan ruller så “fine” og runde ? 😀 Total mærkelig spørgsmål, men jeg kæmper altid med at få dem så pæne, og det er ikke lykkedes endnu!
Tatjana
nov 22, 2013 -
Nu skal disse ruller jo være pæne på billedet – ellers ville jeg ikke gøre mig så umage. Men jeg ruller dem på bordet, stiller dem koldt et par timer, og ruller derefter lidt igen. Og så skærer jeg enden af for syns skyld 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
tina
nov 22, 2013 -
God virkelig smuk og smagfuld efterårs weekend:-)
Tak for de gode idéer til at lave marcinpan blandinger her til juletiden.
Her i huset har vi altid været traditionelle med julens spise, men i år vil jeg da udfolde mig anderledes og også prøve dit:-)
Mor til http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Tatjana
nov 23, 2013 -
Tak, Tina 🙂
Og alt det bedste til dig og din datter!
Kærlig hilsen Tatjana
Mette Nylander Nørgaard
nov 23, 2013 -
Det er virkelig nogle skønne varianter du er ude i – både denne og lakridskuglerne er blevet taget godt i mod både her og på job. Tak for god inspiration
Tatjana
nov 23, 2013 -
Tak, Mette – det er jeg vel nok glad for at høre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Anette
nov 10, 2014 -
Sikke nogle lækre opskrifter på marcipan. Dem skal jeg bestemt prøve af her til jul! Men hvor længe kan sådanne konfektstykker lavet på din marcipanopskrift holde sig?
Tatjana
nov 11, 2014 -
Marcipan kan jo blive lidt tørt, men det kan sagtens fryses. Og er det overtrukket med chokolade er holdbarheden ret lang.
Kærlig hilsen Tatjana
Betina Engelbrektsen
dec 9, 2015 -
Kan man bruge alm sukrin i stedet for sukrin gold?
Sofia
dec 10, 2015 -
Ja, det kan du sagtens. Jeg kan bare bedre lide sukrin gold, fordi eftersmagen er mindre kølig 🙂
Kærligst Sofia