Vi er ved at være to uger inde i mit 10-ugers online vægttabsforløb.

I den forløbne uge har vi arbejdet videre med kostens grundprincipper. Deltagerne har fået endnu en kostplan med opskrifter og indkøbsliste, som de kan følge slavisk eller blot lade sig inspirere af, alt efter behov.

Nogle har allerede mærket meget positive effekter af deres kostændring:

Frustrationer og gamle mønstre

 

frustrationer og gamle mønstre

Andre har været lidt frustrerede!

Når vi skal ændre på vores vaner, er det ret naturligt at mærke modstand undervejs i processen. Og fordi det kan være smertefuldt at tage ansvar for, at det kan være rigtig svært for os at lytte til vores krop og opfylde dens behov, sker det ofte, at vi projicerer vores negative følelser over på nogle andre omstændigheder.

Nogle føler de mister overblikket, og nogle bliver frustrerede og irriterede. 

Det er helt normalt at føle sådan på dette tidspunkt. Og den slags følelser dukker op hos os allesammen, når vi mærker modstand mod forandringer.

Det er nemlig trygt at gøre som vi plejer, og det er utrygt at ændre vaner. Det er et urinstinkt!

Vores stenalderhjerne kan ikke kende forskel på, om vi er i gang med at gå en ny vej vej til floden og risikerer at blive ædt af en løve på vejen, eller om vi prøver at ændre vores kostvaner.

Den er bange! Og det er helt ok!

Heldigvis bliver jeg hverken bange eller ked af det, når deltagerne giver udtryk over deres frustrationer over f.eks. for meget materiale, for lidt materiale, eller noget andet materiale end de havde forventet.

Jeg ved nemlig, hvad det i virkeligheden handler om, og det indser mine deltagere også altid hurtigt selv.

Og de indser, at de er nødt til at have tillid til, at materialet kommer i lige præcis den rækkefølge, der er optimal, og at det hele efterhånden falder på plads.

I denne uge har vi også haft fokus på, HVORDAN vi hver især deltager på et forløb som dette. Alle har nemlig nogle mønstre, som de gang på gang bruger.

Og når vi vil ændre vaner, er vi nødt til at bryde mønstre.

Nogle er meget usikre og har behov for hele tiden at blive bekræftet i, at de gør det rigtige, andre laver hurtigt deres andre regler. Nogle er fuldstændig perfektionistiske, mens andre er meget ustrukturerede og igen og igen finder sig selv med et tomt køleskab.

Der findes ikke “en rigtig type” og “en forkert type”. Vi skal bare være opmærksomme på vores mønstre og være klar til at arbejde med dem.

De ustrukturerede kunne have gavn af mere planlægning, perfektionisterne kunne med fordel slippe kontrollen lidt, de usikre kunne få glæde af at tro mere på deres egne evner, og de, der laver deres egne regler, kunne med fordel stramme lidt mere op.

Det har været en dejlig uge med masser af nye indsigter hos deltagerne, og jeg glæder mig vildt til vi skal kaste os over næste uge, hvor vi for alvor går i gang med at bearbejde vores vaner og mønstre.

Gik du glip af indlægget om den første uge på onlineforløbet, kan du læse den lige hér.

Og du kan læse mere om forløbet og alle modulernes indhold lige hér.

Frustrationer og gamle mønstre


Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.