Det, du længes efter, at andre skal give dig, er som regel noget, du mangler at give dig selv.

Så savner du omsorg, kærlighed, anerkendelse, respekt eller opmærksomhed, så begynd hos dig selv.

Det er kun dig selv, der kan fylde dit eget tomrum – og du kommer ingen vegne med at fylde det med mad eller sukker. Så fyld det med det, der virkelig nærer dig.

Jo mere du opfylder dine egne behov og gør ting, der “løfter” dig, des mindre vil du have brug for at fylde tomrummet op med sukker.

 

Mange oplever, at de i så mange år har ignoreret deres egne behov, at de simpelthen har “glemt”, hvordan de forkæler sig selv på andre måder end ved at spise en plade chokolade.

Og nogle er kommet så langt væk fra at kunne mærke sig selv, at de ikke engang kan mærke, hvad der faktisk føles nærende for dem.

 

Start med din mad: Hvilke retter og fødevarer kan du mærke, virkelig løfter dig, gør dig godt tilpas og nærer både dine smagsløg, din krop og din sjæl?

Og hvilke retter eller fødevarer kan du mærke, ikke gør noget godt for dig, selvom du egentlig godt kan lide dem?

Du kender måske følelsen af at rejse dig fra et måltid, men ikke føle dig helt tilfreds. Maden smagte ikke dårligt. Og du er mæt. Men du føler dig ikke “næret”. Du føler, at der manglede noget.

Andre gange kan du rejse dig fra et måltid og nærmest være i en lykkerus over, hvor herligt det var. Måltidet tilfredsstillede dig på alle planer, og du kan flere timer efter gribe dig selv i at tænke tilbage på, hvor nydelsesfuldt det var.

Prøv om du kan sætte fingeren på, hvad der skal til, før måltidet virkelig nærer dig. Og tilstræb at flest mulige af dine måltider giver dig den følelse.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du aldrig kan tage en gulerod. Men tænk over at gøre flest mulige af dine måltider til en udsøgt nydelse.

Det kan være med lys og servietter, det kan være ved at servere maden på en smuk tallerken, ved at anrette maden smukt eller ved at tilføje lækre pestoer eller dressinger.

Tænk over hvad der nærer dig, og fyld dine måltider op med det.

 

Mad og spisemønstre er selvfølgelig altid mit fokusområde, men tænk også på andre områder af dit liv over, hvad der nærer dig, og hvad der dræner dig.

Ryd ud i møbler, ting, smykker og tøj, der ikke gør dig glad. Og fyld op med ting, der giver dig energi og glæde at kigge på, at bruge og at bære.

Ryd i det omfang, det overhovedet er muligt, ud i arbejdsopgaver, relationer og aktiviteter, der dræner dig for energi og tilføj i stedet nogle andre, der løfter dig.

Som regel har vi længe fortalt os selv nogle meget overbevisende historier om, hvorfor vi ikke kan give os selv det, der virkelig nærer os.

Tid, økonomi, hensyn til andre mennesker og så videre.

Men vi behøver ikke ændre alting på samme tid.

Hvis vi ikke har råd til musselmalet stel til 12 personer, kan vi starte med en enkelt kaffekop, som vi kan nyde at drikke vores morgenkaffe af.

Og har vi ikke mulighed for helt at uddelegere opgaver, der dræner os, kan vi spekulere over, hvordan vi på lang sigt kan slippe lettere hen over dem – eller af med dem.

 

Smukke omgivelser er vigtige for min indre balance. Og friske blomster gør mig så glad, hver gang jeg kigger på dem.

Derfor viser jeg mig selv omsorg og kærlighed ved altid at have friske blomster i stuen.

De behøver ikke koste alverden – disse er bare plukket i forhaven.
Og jeg bliver glad, hver gang jeg kigger på dem.

Så hvordan kan du tilføje flere ting i dit liv, der løfter dig?

Og hvilke drænende elementer skal du arbejde på at skille dig af med?

 

IMG_4903

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.

 

Har du set min online workshop Spot din slankeskygge?

Vi dykker ned i alle dine begrænsende overbevisninger og arbejder med, hvor og hvordan du modarbejder dig selv. 
Du får både manual med masser af øvelser, en lydfil med gennemgang af materialet og en visualisering, der bringer dig i kontakt med dit indre “sukkermonster” eller “madøre”. 

 

Læs mere om online workshoppen Spot din slankeskygge hér ->