Her får du den VILDESTE opskrift på chokoladekagen Gateau Marcel i en vaskeægte LCHF-udgave.
Indrømmet – jeg ser Den store bagedyst! Faktisk elsker jeg programmet, og havde jeg ikke set det, var vi alle gået glip af denne fantastiske opskrift på Gateau Marcel.
Ja, bevares – Mette Blomsterberg havde sikkert ønsket sig “et mere stramt udtryk”, men jeg er nu godt tilfreds.
- 225 gram smør, stuetempereret
- 250 gram 85 % (eller sukkerfri) chokolade
- 225 g sukrin gold
- 6 æggeblommer
- 8 æggehvider
- 1½ dl piskefløde
- 3-4 blade husblas
- 100 gram 85 % (eller sukkerfri) chokolade til pynt
- Sæt ovnen på 170 grader.
- Opblød husblassen i en skål med koldt vand.
- Hak 250 g chokolade, og smelt den ved lav varme i en stor gryde.
- Tilsæt det stuetempererede smør samt halvdelen af sukrinen, og bland godt, til det har en jævn konsistens.
- Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt sammen.
- Pisk æggehviderne ved middel hastighed til en luftig masse, mens resten af sukrinen tilsættes af lidt ad gangen.
- Vend ¼ af æggehviderne i den lune chokolade og vend herefter resten af æggehviderne i, til det har konsistens som en mousse.
- Tag 550 gram af den færdige chokolademasse fra og stil den ved stuetemperatur - den skal senere bruges til toppen.
- Hæld resten af chokolademassen i en springform svarende til 20 cm i diameter, og bag den ved 170 grader i ca. 40 minutter.
- Smelt husblassen i en stor gryde ved lav varme.
- Tilsæt lidt af chokolademoussen til toppen og vend det sammen.
- Tilsæt resten af chokolademoussen og vend det godt sammen.
- Pisk fløden til skum og vend det i.
- Hæld chokolademousse over kagen og sæt den på køl i 3-4 timer.
- Pynt med høvlet chokolade.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Line H
okt 31, 2014 -
Åååh Tanja, det var lige den opskrift jeg gik og ønskede ville komme! Jeg havde fundet en almindelig opskrift, jeg ville forsøge at gøre lchf venlig til min fødselsdag, men nu behøver jeg ikke bekymre mig om det, og kan bare lave direkte fra denne opskrift!!
Tusind tak for opskriften!
Tatjana
okt 31, 2014 -
Selv tak 🙂 Den smager fantastisk, så du kan godt glæde dig!
Og rigtig god fødselsdag!
Kærlig hilsen Tatjana
Line H
okt 31, 2014 -
Der er en hel måned til, så jeg kan jo nå at øve kagen et par gange 😉
ps. se min anden kommentar. Iveren tog over, og så gik der lige kuk i dit navn :p Undskyld!
Hilsen Line
Tatjana
nov 1, 2014 -
He he – jeg er vant til det 😉
Kærlig hilsen Tatjana
Line H
okt 31, 2014 -
Æææhh jeg blev så glad at jeg nu ikke kan stave til Tatjana :p Hi hi!
Vinni
okt 31, 2014 -
Super kage
Tatjana
nov 1, 2014 -
Tak Vinni 🙂
Britt Palmgren
nov 1, 2014 -
Rigtig go blog :)))))
Tatjana
nov 1, 2014 -
Tusind tak Britt, og god weekend 🙂
Michelle
nov 22, 2014 -
Rigtig god blog!! 🙂
Og sikke en super lækker kage, jeg skal lave den i dag, men har ikke mere sukrin gold, så kan jeg bruge sukrin eller sukrinmelis i stedet ? Kh Michelle 🙂
Tatjana
nov 24, 2014 -
Tak for de pæne ord 🙂
Du kan sagtens erstatte sukrin gold med de to andre udgaver. Dog giver de en mere kølig eftersmag end gold-udgaven, men hvis det ikke generer dig, er det et fint alternativ.
Kærlig hilsen Tatjana
Josephine Aagaard
feb 6, 2015 -
Hold da op det ser lækkert ud! Jeg vil prøve den med det samme 😀
– husblassen skal den ikke blødes op i vand inden den smeltes, eller skal den bare direkte i gryden og smeltes? Har ikke arbejdet så meget med den før 😀
Sofia
feb 9, 2015 -
Den kan smeltes direkte i gryden 🙂
Held og lykke med projektet!
Kærligst Sofia
Aviaja
maj 23, 2015 -
Skal kagen være kold eller varm når man hælder den anden halvdel på? 🙂
Sofia
maj 26, 2015 -
Den må gerne være lun, når du hælder den anden halvdel på.
Kærligst Sofia
Hyben
maj 31, 2015 -
Har lige forsøgt mig med denne opskrift, men hvordan undgår man at æggehviderne mister stivheden når sukrinen røres i? Der var ikke meget “mousse” over det da jeg hældte det over kagen i hvert fald? Burde man ikke kunne bruge pasturiserede æggehvider?
Sofia
jun 1, 2015 -
Du kan sagtens brug pasteuriserede æggehvider.
Hvordan blev det færdige resultat? Blev den mousseagtig?
Kærligst Sofia
Hyben
jun 1, 2015 -
Det blev en meget tung mousse. Ærgeligt, for det smagte ellers godt 🙂
Bliver nok nødt til at prøve igen
Sofia
jun 1, 2015 -
Det kan godt gøre en forskel at bruge pasteuriserede æggehvider.
Når jeg laver sukkerfri flødeboller, har jeg aldrig kunnet få pisket almindelige hvider stive nok. Jeg tror, det er fordi, der let kommer lidt fedtstof fra blommen med.
Jeg håber, det lykkes næste gang 🙂
Kærligst Sofia
my
jan 8, 2018 -
kan man erstatte Sukrin Gold med melis <3
Sofia
jan 26, 2018 -
Det kan man godt, men det kan give en smule mere kølig eftersmag.
Hilsen Sofia
Stine Skøtt
jun 20, 2019 -
Jeg er helt ny i forhold til LCHF livsstilen…
Sådan en kage ser jo så afsindig lækker ud…
Er der begrænsninger på mængden at man må indtage af den eller kan man bare spise løs…?
Sofia
jun 20, 2019 -
Kære Stine
Kage er kage – og det er det også på LCHF, så du kan desværre ikke bare spise løs 🙂 Fordelen ved LCHF er for mange, at de lettere kan styre mængderne og nemmere kan nøjes med et enkelt stykke, fordi blodsukkeret er stabilt og appetitreguleringen er mere sikker.
Kærligst Sofia
Gitte Maria
jul 13, 2021 -
Tak for opskrift. Nem og ligetil 👌 den blev så flot og smagte… stærkt af mørk chokolade 🙈😅 Det blev til 4 små bidder og så blev det for kras i halsen 😅😅😅
Jeg skal helt sikkert prøve igen, bare med en mildere chokolade ❤
Sofia
sep 9, 2021 -
Det er jeg glad for at høre.
Kærligst Sofia