Denne grundopskrift på glutenfri low carb boller er fra min e-bog Low carb morgenmad.
Mange af mine læsere vil gerne spare lidt på kulhydraterne, og variation i morgenmaden er ofte den største udfordring.
Og faktisk anbefaler jeg generelt – uanset hvilken kostretning man i øvrigt lever efter – at spare på kulhydraterne om morgen, hvis man gerne vil tabe sig.
Derfor finder du i e-bogen Low carb morgenmad masser af tips, tricks og lækre opskrifter til morgenmad uden for højt indhold af kulhydrat.
Denne grundopskrift på glutenfri low carb boller kan varieres i en uendelighed.
Du kan både lave grove madboller med masser af kerner, men du kan også lave søde fødselsdagsboller.


- 8 æg
- 1 dl fromage frais (kan erstattes med sojayoghurt eller den fede del af en dåse kokosmælk)
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl Fiberhusk
- 2 dl fedtreduceret mel
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. bagepulver
- De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter de tørre ingredienser blandes i.
- Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
- Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra fedtreduceret mel.
- Der formes 12 små boller, der pensles med æg eller olie, eventuelt drysses med lidt kerner eller birkes og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
- Opbevares i køleskab 2-4 dage eller fryses.
- Varier med fedtreduceret mandelmel, sesammel, kokosmel eller en blanding.
- Tilsæt nødder, kerner eller frø.
- Tilsæt revne gulerødder, squash eller æbler.
- Tilsæt kanel, rosiner eller sukrin.

Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Linda
jun 16, 2016 -
Synes tir low-carb boller bliver meget ægge agtige, altså minder om små æggekager. Bl7ver disse også sådan helt svampede?
Sofia
jun 17, 2016 -
Det er jo svært at komme udenom, at en stor del af indholdet er æg. Jeg synes dog, at disse boller ligger i “den gode ende”.
Hvis du ikke er glad for ægge-smagen, så skal du nok hellere gå efter opskrifterne på de flade brød – fx min opskrift på blødt nøddebrød eller sandwichbrød.
Kærligst Sofia
Isabel
jul 4, 2017 -
Kan fromage frais skiftes ud med skyr? Det er bare noget jeg altid har i køleskabet.
Sofia
jul 5, 2017 -
Yes! Det kan det 🙂