Der skrives meget om grønne juicer, greenies og smoothies for tiden.

Det er selvfølgelig lidt af en smagssag, hvad man er til, og der kræves forskellige slags køkkenmaskiner til tilberedningen.

Hvis ikke du ønsker at have en saftpresser til at optage halvdelen af din køkkenbordsplads, så fortvivl ikke – der er andre metoder til at få gavn af alle grøntsagernes dejlige vitaminer.

Uanset om du er mest til grønne juicer, greenies eller smoothies, får du vitaminer og mineraler samt udrenser de indre organer, hvilket begge dele  booster dit vægttab. Drik den 1-2 gange dagligt, f.eks. om eftermiddagen eller  efter morgenmaden. Husk at variere både grøntsager, citrusfrugt og  krydderurter.

En grøn juice kræver en saftpresser, som kan være lidt besværlig at rengøre, men kan til gengæld presses af alle slags (frugt og) grøntsager.

Det er en fiks metode til at slippe af med småslatne sager, der er til overs i køleskabets grøntsagsskuffer. I en grøn juice fjernes alle fibrene. Desuden skal man bruge en  stor mængde grøntsager til et glas juice, så det er en dyrere løsning. Til gengæld får man virkelig mange vitaminer “for pengene”.

En greenie er en håndfuld bladgrønt, eventuelt lidt krydderurter samt et par skiver citrusfrugt, der blendes med vand.

Her får du grøntsagsfibrene med, der giver  mæthedsfornemmelse og er gode for vores fordøjelse. En blenderkande er nemmere at rengøre end en  saftpresser – og lad os bare være ærlige og indrømme, at den slags kedelige  detaljer godt kan have indflydelse på, hvor ofte vi får drukket vores grønne  juice.

Smoothies er tykkere i konsistensen, indeholder ofte proteinpulver, olie, mælkeprodukter eller andre tilsætninger og kan ofte nærmest erstatte et måltid. Den laves ofte på bær, men det kan altså sagtens lade sig gøre at basere den på grøntsager. 

Brug grøn juice eller greenie som base og blend med frossen broccoli, frossen spinat eller lignende samt olie og proteinpulver, til du får den ønskede konsistens.

Vil du have masser af lækre opskrifter på grønne juicer, greenies og smoothies? Så se nærmere på min lækre e-bog Juice og Detox

 Juice og detox