Jeg har vist ikke – sådan rigtig officielt – fået ønsket jer alle godt nytår.

Det er hermed gjort!

Som mange af jer ved, elsker jeg nye begyndelser. Alene det at gå ud med skraldeposen og sætte en ny pose i kan gøre mig helt glad.

Jeg elsker at smide ud, rydde op og starte på en frisk.

Og jeg elsker nytårsforsætter.

Jeg er helt klar over, at jeg kan starte en ny god vane en hvilken som helst dag i året, men for mig er der en symbolværdi i at lade en dårlig vane ligge i det gamle år og skabe en ny i det kommende år.

Mit nytårsforsæt er at arbejde mindre!

Jeg elsker at lave opskrifter, skrive blogindlæg, lave nye e-bøger og andre produkter og afholde workshops og foredrag. Og derfor er det så svært at lade være med. Men jeg føler mig også forpligtet.

Hvis en af jer står derude juleaftensdag og ikke kan finde e-bogen Low carb julelækkerier. Hvordan skal rødkålen så blive lavet, hvis ikke jeg er tilgængelig på mailen? Jeg står til rådighed døgnet rundt.

Og det ved jeg godt, I slet ikke forventer, men jeg forventer af mig selv, at jeg er perfekt. Og jeg er bange for at miste kunder/læsere hvis jeg ikke konstant poster nye spændende opskrifter og interessante indlæg, dagligt lægger flotte billeder ud på Intagram og genposter spændende artikler på Facebook.

Den del af mig lader jeg ligge i 2013!

I juleferien da jeg puttede min 7-årige søn og fortalte ham, at jeg elsker ham, svarede han: Det var på tide, at jeg fik lov til at høre det – det plejer altid at være mig, der siger det til dig, mens du sidder foran computeren…!

Smask! Den sad!

Og det er simpelthen ikke den mor, jeg gerne vil være.

Så i 2014 kan det være, I skal vente et døgn på at få svar på jeres mails. Og det kan også være, der ikke kommer blogindlæg og nye opskrifter hele tiden.

For jeg har planer om at holde mere fri. Måske ved I også allerede, at jeg har ansat en assistent, Maria, til at hjælpe mig med at besvare mails og lignende, og jeg håber, at hendes hjælp betyder, at jeg bedre kan holde fri – selvom jeg bestemt også mærker, at det er udfordrende for mig at afgive kontrollen.

Så i 2014 slipper jeg lidt af ansvaret og kontrollen, og jeg slipper den dårlige samvittighed over ikke at stå til rådighed hele tiden. Og jeg slipper (lidt af) angsten for ikke at være perfekt…

Til gengæld får jeg mere hjælp, samarbejde samt mere fritid og afslapning i 2014, og det glæder jeg mig voldsomt til.

Hvad skal du give slip på? Og hvad håber du på at få i stedet?

collage

 

Min nye kogebog Familiens low carb favoritter udkommer i overmorgen.

Og jeg er vildt stolt af den, for den indeholder nemlig både masser af vejledning om, hvordan du kan sammensætte din kost efter low carb principperne, fokus på faldgruberne, lidt om motion samt alle mine bedste opskrifter på mad, som hele familien er vilde med.

Lån den på biblioteket.