Personlig udvikling stopper aldrig!

Jeg har læst et utal af bøger, taget mange uddannelser og kurser og fået masser af coaching og vejledning.

Og alligevel opdager jeg gang på gang, at der dukker nogle ret store temaer op hos mig. Temaer som jeg tidligere har arbejdet med i forskellige former, men som pludselig ankommer i en anden form.

For nyligt gik det pludselig op for mig, at jeg har en begrænsende overbevisning omkring penge og succes.

Begrænsende overbevisninger er “regler” og overbevisninger, vi ubevidst har skabt. De er ikke altid logiske, men fordi vi ikke er bevidste om dem, har vi ikke rigtig mulighed for at tage stilling til, om det er overbevisninger, vi har lyst til at give slip på.

Mange mennesker har faktisk nogle “pengehistorier”, de fortæller sig selv. Har du som barn lært eller erfaret, at rige mennesker er grådige og uærlige, er det klart at du ubevidst ikke “vil” være rig, selvom dit bevidste sind hellere end gerne vil have masser af penge mellem hænderne. 

Jeg har altid haft penge nok. Selv da jeg var på SU slog pengene til, og min økonomi har aldrig bekymret mig.

Indtil for nylig…

Naturligvis er det at være selvstændig en anden situation end at være lønmodtager. Strengt taget kan jeg aldrig være helt sikker på, at jeg også tjener penge i næste måned, og jeg skal betale både moms, skat, lønninger, teknisk assistance m.m.

Men jeg har bekymret mig helt unødvendig meget om økonomien. Og derfor har jeg i den sidste tid kigget nærmere på mine egne “pengehistorier”.

Mit første skridt er altid “skyggearbejde“, hvor jeg spørger mig selv, om det, jeg ønsker mig, indebærer egenskaber, jeg ikke vil være.

Men jeg har aldrig haft negative overbevisninger bundet op på selve det at være rig. Til gengæld har jeg altid haft en overbevisning om, at folk der tjener mange penge også arbejder virkelig hårdt for det.

Jeg kiggede også nærmere på mine øvre begrænsninger for at afsløre, om jeg på en eller anden måde ikke kunne tillade mig selv at lukke penge og succes ind i mit liv.

Jeg spurgte mig selv, hvilke muligheder det ville give mig at have flere penge og mere succes.

Og det gik op for mig, at alle de ønsker jeg havde, var ønsker jeg havde mulighed for at opfylde med det samme.

 

  • Jeg ville nøjes med at arbejde 4-5 timer om dagen og bruge mere tid på at gå ture, slappe af, tænke og nyde livet.
  • Jeg ville handle i Irma.
  • Jeg ville købe nogle nye, lækre cashmerecardigans.

 

Alle tre ting er nogle, jeg forbinder med rigdom og succes. Og jeg havde dem allerede. Jeg havde bare valgt ikke at gøre brug af dem.

Næste spørgsmål var så, hvorfor jeg ikke bare opfyldte mine egne ønsker – og SÅ blev det interessant.

Det gik op for mig, at det er trygt for mig at leve et middelmådigt liv, for så bliver andre mennesker ikke sure og irriterede på mig.

Hvis jeg kun arbejder (med det jeg elsker allermest) 20 timer om ugen og valser rundt i Irma iført cashmere og Wolfordstrømper føler jeg mig nærmest tarvelig over for alle dem, der ikke har den mulighed.

Det var noget andet, hvis jeg knoklede 80 timer om ugen, for så ville det være ret og rimeligt, at jeg tjente mange penge . Men at tjene mange penge uden at lave ret meget – det føles næsten som “snyd”.

Og jeg er bange for, at andre vil synes, at jeg er en arrogant og overlegen diva, der hellere skulle donere pengene til Dyrenes beskyttelse end at bruge dem på dyrt tøj og dyre dagligvarer…

Jeg er simpelthen bange for, at andre ikke vil kunne lide mig, hvis jeg er “over middelmådig”.

Og hér er det, jeg må hjælpe mig selv til at lade mine pengehistorier og mine begrænsende overbevisninger vige pladsen for min logik. For jeg har knoklet 80 timer om ugen for at nå dertil, hvor jeg er nu. Og jeg har levet alene med to børn og et husholdningsbudget på 1500 kroner om måneden. Og jeg giver penge til godgørende formål og hjælper klienter med dårlig økonomi uden at tage penge for det.

Så jeg behøver slet ikke at have dårlig samvittighed.

Jeg har sådan set selv skabt den tilværelse, jeg har lige nu, og jeg fortjener at nyde den.

Så i denne uge har jeg holdt fri hver dag fra kl. 13, og jeg har købt et par skønne, skønne cashmerecardigans fra Life Is…

Indkøb i Irma var måske lidt snyd, for jeg handler primært hos Nemlig, men når jeg mangler småting, har jeg været i Irma og ose.

Og alle tre ting får mig til at føle mig så rig, succesfuld, forkælet og lykkelig!

Ovenstående metode til at afsløre begrænsende overbevisninger kan bruges på alle områder af livet – også i forhold til vægttab.

Og bliv ikke frustreret, hvis ikke du knækker koden med det samme. Nogle gange tager det tid!

 

Har du selv lignende overbevisninger kørende? 

Skriv endelig en kommentar!

Unknown-14

Lækre trøjer fra life-is.dk

 

 

Du kan læse mere om hvordan jeg bruger skyggearbejdet i forhold til vægttab lige hér ->

 

Og jeg har skrevet mere om øvre begrænsninger lige hér ->

 

Se nærmere på min online workshop Spot din slankeskygge hér ->

 

Er du misundelig?

Læs mere om, hvorfor misundelse er en ren gave ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter. 

Tilmeld dig lige hér.

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.