Engang i efteråret fik jeg en mail fra Maj. Hun levede efter LCHF principperne, og tabte sig faktisk, men hun havde det ikke helt godt. Hun beskrev, at hvis hun engang imellem “syndede” med lidt ris, fik hun mere energi, men ophobede væske. Jeg gjorde egentlig ikke så meget andet end at spørge “Hvad tror du selv, du skal justere?”, for hun vidste det tydeligvis godt – hun var bare hoppet i den klassiske fælde med at følge en bestemt kostretning og overhøre sin krops signaler. Da hun indførte korte, intensive træningspas, kunne hun spise flere kulhydrater, uden at det resulterede i væskeophobninger. Nu har hun fundet den balance mellem kost og motion, der er optimal for hende.

Maj er sexolog og parterapeut med egen virksomhed. Hun har både små og store børn, mand, hus og hund, men er som så mange andre stadig optaget af sin krop og sin sundhed. Men hvordan prioriterer man sin sundhed i en travl hverdag?

Maj er ret sej og virkelig ligefrem. Du kan finde hende på www.websexolog.dk, hvor du blandt andet kan snuse til hendes gratis onlinekurser.

Her kan du først og fremmest snuse til hendes syn på kost, krop og sundhed:

Hvad indebærer sundhed for dig?

Sundhed for mig startede med at være noget vildt kompliceret noget, hvor jeg røg fra den ene ekspert til den anden, læste bøger i et væk, og prøvede den ene nye “trend” efter den anden, så min stakkels familie til sidst blev helt træt. Og DET er jo ikke sundhed.

I dag er sundhed for mig faktisk ganske simpelt. Hvis jeg får mine minimum 7 timers søvn, så er min krop gevaldigt i stand til selv at fortælle mig, hvad jeg har brug for at spise og træne. Får jeg ikke mine minimum 7 timer, så går der ikke mere end et par dage, så fucker mit system op, og jeg får de vildeste cravings efter junkfood, sukker og alt det der, man måske ikke lige skal fylde i hovedet hele tiden.

Hvordan får du tid til at prioritere sundhed midt i en travl hverdag med egen virksomhed?

Min virksomhed er afhængig af min trivsel, nøjagtig som min familie og mit kærlighedsliv og sexliv er afhængig af min trivsel og sundhed, derfor er det højeste prioritet. Hellere arbejde færre timer (Hvilket først har kunne lade sig gøre det sidste års tid, og jeg er MEGET priviligeret, er jeg godt klar over), men så stadig have tid til at lave god og nærende mad + træne mine 3-4 gange om ugen (Max 20 minutter pr. gang – Kettlebells you know).

Når min familie er taget af sted 7.15 – så træner jeg, hopper i bad, laver madpakke til mig selv ofte bestående af kød + grønt og så en pose udskåret frugt/grønt til om eftermiddagen. Og så er det af sted på kontoret.

Hvor springer du over “hvor gærdet er lavest” eller går på kompromis?

Jeg går på kompromis et par gange om ugen faktisk. Det lyder skørt, men jeg har fået en sindsyg høj forbrænding efter jeg er begyndt at træne med Kettlebells i kombination med Low Carb generelt. Og på Low Carb skal kroppen jo stadig have et ordentlig skud kulhydrater en gang i mellem, ellers går forbrændingen jo i stå eller bliver meget lav, så jeg har ingen problemer med at spise en pizza i løbet af ugen, hvis det ellers er en dag jeg har trænet. Fredag aften er også kompromisaften – her er der både fredagsslik, et glas rødvin til maden og dessert på programmet.

Hvad er dine tre sundeste vaner?

1) Ikke at gå på kompromis med min nattesøvn
2) Min morgentræning 3-4 gange om ugen
3) Min sunde og nærende madpakke med kød og grønt + kosttilskud i form af olier m.m.

Hvad er dine tre mest usunde vaner?

1) Sukkercravings dagen før jeg får menstruation 😀
2) Jeg drikker mindst en kop kaffe for meget om formiddagen, men ALDRIG kaffe efter 14.00! Koffein har en halveringstid på 12 timer, så hvis jeg skal bevare min gode nattesøvn, så er det altså grøn te efter 14
3) At jeg nyder god mad SÅ meget, jeg er virkelig en mad-gris, og hvis jeg havde råd ville jeg spise på gode restaurenter ALT for tit – så godt økonomien er en hindring!

Hvilke følelser kan “trigge” dig til at spise for meget eller for usundt, selvom du havde planlagt at lade være?

Voldsom træthed giver mig depressive og selvkritiske tanker, og så går der sukkercravings i den.

Hvordan er dit forhold til din krop, og har det ændret sig i løbet af dit liv?

Mit forhold til min krop er rigtig godt pt. Jeg har virkelig fundet nogle gode vaner, som jeg værner om som en løvemor om sine unger. Men det har ikke altid været sådan. Som ung og i 20´erne havde jeg et ret kompliceret forhold til min krop og brød mig ikke om den. Men jeg passede heller ikke godt på den, og det afspejlede sig jo, når jeg så mig i spejlet. Jo bedre jeg er blevet til at passe på mig selv, jo mere glad er jeg blevet både fysisk og psykisk.

Maj-Wismann2-657x1024

Foto: Anne Kring

P.S. Alle deltagere på mit 10 ugers onlineforløb får kvit og frit onlinekurset Sådan får I bedre og dybere samtaler som en gave fra Maj. Og desuden en smagsprøve på det træningsprogram, Maj benytter sig af.