For et par uger siden fik jeg bogen ’Jeg slukker nu’ ind ad døren. Bogen er skrevet af journalisten Catherine Priceog handler om, hvordan vi nemt og hurtigt bliver afhængige af vores mobiltelefoner.

 

De forskellige apps, vi benytter, er designet til få vores hjerner til at udløse belønningshormonet dopamin, når vi får likes, kommentarer eller når næste niveau i et spil. Eftersom hjernen elsker belønningen, vil vi få lyst til mere, og inden vi får set os om, tjekker vi de sociale medier i tide og utide.

 

Vidste du f.eks. at:

 

Vi tjekker vores telefoner ca. 47 gange om dagen og bruger i gennemsnit mere end 4 timer om dagen på vores telefoner

Op mod 80% af os tjekker vores telefoner inden for en halv time efter, at vi vågner om morgen, og næsten 1 ud af 10 voksne indrømmer, at de tjekker telefonen under sex.

 

Vi bilder os selv ind, at vi slapper af, når vi ligger på sofaen med telefonen, men ofte går der en time eller to, uden at vi opdager det, og vi føler os ikke bedre tilpas bagefter.

Tværtimod gør de mange inputs os stressede.

 

Bogen ’Jeg slukker nu’ indeholder gode råd til, hvordan du på 30 dage kan få et bedre og sundere forhold til din telefon. Det er ikke forfatterens hensigt, at du skal ende i total afholdenhed, men snarere at du skal føle, at det er dig der kontrollerer din telefon i stedet for omvendt.

 

Der er især 2 råd fra bogen, jeg har haft glæde af at implementere.

 

At flytte rundt på mine apps

 

Jeg har i den grad undervurderet, i hvor høj grad jeg åbner apps, bare fordi jeg ser dem på telefonen.

Bogens forfatter foreslår, at man samler ”de fristende” apps i en mappe et sted på telefonen, hvor du skal træffe et aktivt valgt for at finde den.

Der er sket et markant fald i min brug af både Facebook og Instagram, efter de er blevet fjernet fra forsiden, hvor jeg så dem, hver gang jeg kiggede på telefonen.

 

At bruge appen MOMENT

 

Moment er en app, der regner ud, hvor lang tid du bruger din telefon. Til min egen store overraskelse, viste det sig, at jeg bruger omtrent 4 timer dagligt på min telefon.

Til mit forsvar vil jeg nævne, at jeg læser e-bøger på Mofibo, men det er i virkeligheden også en dårlig vane, for jeg bliver jo distraheret, når der bimler beskeder ind, og jeg tjekker ofte lige min mail eller vejrudsigten.

 

Der er masser af gode råd at hente i bogen, som gør det lettere at begrænse brugen af mobiltelefonen. Bogen indeholder et 30-dages afvænningsprogram til de typer, der har det bedst med faste rammer. Selv brugte jeg blot de råd, der gav mening for mig, og jeg har helt klart en oplevelse af, at jeg har skruet ned for mit forbrug.

 

Catherine Price, Jeg slukker nu, 100 kroner

 

Du kan købe bogen hér ->

 

jeg slukker nu

 

 

Mere inspiration?

Se alle de gode sommertilbud på mine produkter hér ->

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min inspirerende serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->