Jeg har længe gået og brygget på dette indlæg.
Faktisk er det flere måneder siden, jeg prøvede en måltidskasse fra Kokkens hverdagsmad, og jeg har skubbet indlægget foran mig.
Hvorfor?
Fordi jeg ikke var tilfreds …
Og egentlig er jeg generelt af den overbevisning, at man skal tie stille, hvis man ikke har noget pænt at sige.
Men samtidig er der faktisk nogle gode ting ved Kokkens Hverdagsmad, så jeg har valgt at beskrive de fordele og ulemper, som jeg selv oplevede.
Og så kan alle jo hver især med åbne øjne træffe valget om, hvorvidt det lyder som noget, der er værd at prøve.
Lad mig starte med alt det pæne, jeg har at sige:
Kokkens Hverdagsmad leverer mere eller mindre færdige menuer. Du skal snitte lidt grønt, og derudover skal du bare koge, stege eller varme de forskellige dele af retten.
Det er nemt. Virkelig nemt.
Det hele ankommer i plastikbøtter lige til at sætte i køleskabet, og alt er mærket med den dag, det skal spises.
Ved din bestilling kan du til- og fravælge tilbehør, og du kan udskifte hele menuer. Det er utrolig smart for alle os, som har mere eller mindre aparte spisevaner. Det er nemt at skifte glutenholdige eller kulhydratrige retter ud med nogle andre, hvis man ønsker det.
F.eks. kan hvidløgsbrød eller kartofler skiftes ud med råkost eller søde kartofler. Og står menuen på pasta cabonara en dag, kan man vælge noget helt andet i stedet.
Derudover kan man skifte mellem mængderne på forskellige dage, så er der faste dage, hvor ikke alle familiemedlemmerne spiser hjemme, kan man bestille mindre portioner de dage.
Portionerne er virkelig store, så der vil for de fleste familier være rigeligt mad og måske endda en rest til frokost dagen efter.
Der er grøntsager til alle måltider – også i nogenlunde pæne mængder, eller i hvert fald så man kun behøver at supplere en lille smule.
Desuden er Kokkens Hverdagsmad billigt.
4 dages mad til en lille familie, f.eks. to voksne og et barn, koster 495 kroner. Det er en ganske god pris, når man tænker på, at meget af maden er tilberedt på forhånd.
Generelt synes jeg, Kokkens Hverdagsmad får stor ros. Jeg tror ikke rigtigt, jeg har hørt om nogle, der har været utilfredse.
Og jeg er ikke bleg for at indrømme, at det måske bare er mig, der er kræsen og kritisk. For indrømmet – jeg stiller altså ret store krav til min mad.
Da jeg fik leveret Kokkens Hverdagsmad så menuen sådan ud:
Dag 1: Rødfisk med aspargessauce, små nye kartofler og stegt sommerspidskål.
Spidskålen skulle skæres ud i 4 stykker og streges på panden krydret med lidt salt. Vel vidende at der ikke ville glide meget spidskål ned på den måde, konverterede jeg den stegte kål til en kålsalat.
Fisken var god og aspargessaucen ligeså.
Dag 2: Kylling med pestoløg, fritter af søde kartofler og råkostsalat
Farverne er lidt ensformige, og at vi brankede de søde kartofler lidt er naturligvis ikke kokkens skyld.
Men kyllingeoverlår er noget af det mest kødfattige der findes (lige med undtagelse af vingerne), og det hele blev meget tørt uden en dip/dressing til.
Og så er det, man er utilfredsstillet og roder rundt i skufferne, så snart man har rejst sig fra bordet.
Dag 3: Glaseret letrøget skinke med stuvet spinat, saltbagte kartofler og blandet salat
Salat, dressing og kartofler smagte fint, men skinken var meget sej, og den stuvede spinat smagte decideret dårligt.
Måske er det bare mig, der ikke ret godt kan lide stuvet spinat. Det skal jeg ikke afvise.
Dag 4: Frikadeller af lam og okse med bønnemix og agurkeraita med mynte
Denne ret fik jeg faktisk ikke engang fotograferet, fordi jeg gav op på forhånd. Jeg smagte en bønne i køkkenet og endte med at smide hele bønnemixen ud. Jeg mistænker, at den simpelthen ikke kunne holde sig fra mandag morgen til torsdag aften.
Og frikadeller med agurkeraita (en slags tzatziki) var en kedelig affære.
Mine to største kritikpunkter af Kokkens Hverdagsmad er følgende:
Emballagen.
Jeg modtog omkring 15 små plastikbokse til 4 måltider. Det er muligt, at man kan genbruge dem rundt omkring i huset, men formentlig kan de færreste genbruge 60 små bokse hver måned – hvis man forudsætter, at de modtager en måltidskasse hver uge. Heller ikke selvom de har virkelig mange perler og farvekridt!
At indholdet ikke er økologisk.
Jeg får næsten ondt i maven, når jeg står med en kæmpe, saftspændt, spansk gul peber.
Kokkens Hverdagsmad giver udtryk for, at de bruger økologiske fødevarer, hvor det giver mening, og at de efterstræber, at der skal være en økologisk ingrediens i hver ret.
Det siger også sig selv, at prisen vil stige, hvis alt skulle være økologisk.
Så det er natruligvis en smagssag, hvorvidt man prioriterer det ene eller det andet.
Samlet set synes jeg ikke, kvaliteten var god nok til, at jeg havde lyst til at fortsætte.
Så jeg er tilbage til at cykle rundt blandt Årstidernes forskellige kasser. For jeg har stadig brug for lidt assistance i hverdagen, hvis jeg også skal have tid til alle de andre ting, jeg gerne vil.
Har du lyst til at afprøve Kokkens Hverdagsmad, finder du deres hjemmeside hér ->
Har du prøvet Kokkens Hverdagsmad?
Skriv endelig en kommentar om din oplevelse!
Der er helt nye produkter i shoppen!
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Stephanie
okt 6, 2016 -
Jeg har været der, men kun i tre uger, så kunne jeg simpelthen ikke mere.
Vi gjorde det i december sidste år for at prioritere tid til julekalender med vores datter frem for madlavning i det tidsrum.
Det var smart ja, men dér slutter mine rosende ord også. Jeg synes det var intetsigende og kedeligt mad som allerede var trivielt efter tre uger.
Sofia
okt 6, 2016 -
Jeg er faktisk helt lettet over at høre, at det ikke bare er mig, der er kræsen 🙂
Kærligst Sofia