Her kommer opskriften på en lækker, svampet LCHF brownie. Sådan en kalder jo oven i købet på at blive serveret med kold flødeskum.


- 150 gram smeltet smør
- 150 gram sukrin gold
- 2 æg
- 100 gram fedtreduceret kokosmel
- 2 spsk. Fiberhusk
- 6 spsk. kakao
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl kogende varm, stærk kaffe
- 1 dl hakkede valnødder
- 100 gram hakket, 85% chokolade
- Smeltet smør røres godt med sukrin, hvorefter æggene kommes i.
- De tørre ingredienser blandes og kommes i, og kaffen røres i efterfulgt af valnødder og chokolade. Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir og bages cirka 25 minutter ved 180 grader.
- Stik i kagen med en kødnål, så du sikrer dig at den er gennembagt.

Og tjek også opskriften på choko/banankage, der smager så englene synger!
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Mia
jul 21, 2014 -
Hvilken dosering af sødningsmiddel skal man bruge, hvis man ikke har SukrinGold?
Tatjana
jul 24, 2014 -
Sukrin doseres som sukker, så hvis du bruger et andet sødemiddel, der også svarer til sukker, bruger du samme mængde 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Malene
jul 21, 2014 -
Kan man bruge noget andet end kokosmel
Jeg kan ikke lide kokos, men vil vildt gerne prøve opskriften. 🙂
Tatjana
jul 24, 2014 -
Du kan bruge de andre fedtreducerede meltyper – i denne opskrift ville jeg bruge mandelmel eller peanutmel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Louise
jul 22, 2014 -
Kan man i stedet for sukrin bruge isis sødemiddel? Har både det flydende og det i pulverform.
Tatjana
jul 24, 2014 -
Det flydende ISIS søder langt mere end sukker, så det ville jeg ikke bruge. Hvis pulveret doseres i samme mængde som sukker, tror jeg godt, du kan bruge det.
Kærlig hilsen Tatjana
Hannah
okt 29, 2014 -
Tænkte om du kunne give mig et ca kcal pr. 100 ? De ser så lækre ud at de kun kan være syndige!! 🙂
Tatjana
okt 31, 2014 -
Jeg aner det desværre ikke, men du kan regne det ud gratis på http://www.madital.dk.
Som udgangspunkt er kalorieindholdet i mine opskrifter jo ikke lavt. Men de mætter godt, og du får ikke i samme omfang blodsukkerudsving med efterfølgende sukkercravings – og dermed ender du samlet set på færre kalorier, end du ellers ville have indtaget.
Kærlig hilsen Tatjana
Sumaiya
dec 2, 2014 -
Hvor stor en form bruger du? 🙂 Kan fiberhusk undlades? Og hvilket alternativ kan man bruge?
Tatjana
dec 3, 2014 -
Jeg bruger en form svarende til 20 cm i diameter 🙂
Du kan erstatte Fiberhusk med almindelig Husk, loppefrøskaller eller lidt ekstra fedtreduceret mel.
Kærlig hilsen Tatjana
Camilla
jan 18, 2015 -
kunne man evt undlade kaffen? Eller erstatte med……?
Sofia
jan 18, 2015 -
Den kan du sagtens undlade 🙂
Stine
feb 12, 2015 -
Min dej er ikke til at hælde i nogen form. Den er meget tyk og svampet. Jeg kan ikke se, at jeg har gjort noget anderledes i forhold til opskriften. Er det meningen? 🙂
Sofia
feb 13, 2015 -
Dejen er forholdsvis tyk. Hvordan blev det færdige resultat?
Kærligst Sofia
Camilla
feb 12, 2015 -
Hm… DS alle ingredienser var blandet sammen, var min ” dej ” tør som mel næsten.. Måtte tilføje en masse vand bagefter? Gad vide hvad jeg gjorde forkert?
Men den er i ovnen. Mon ikke den bliver god alligevel 🙂
Glæder mig til at smage!
Sofia
feb 13, 2015 -
Dine æg var måske mindre end mine?
Det er altid en god idé at holde lidt mel tilbage – ligesom når man bager med hvedemel.
Blev den mon god alligevel?
Kærligst Sofia
Camilla
feb 13, 2015 -
Åh ja.. Det har du selvfølgelig ret i. 🙂
Men tilsætte noget mere vand i stedet, og kagen var rigtig god i går. Men har en ide om at den er mere lækker i dag, hvor den har sat sig lidt. Men ellers super lækker kage
Sofia
feb 14, 2015 -
Dejligt at høre, at den blev god 🙂
Kærligst Sofia
Pia
feb 23, 2015 -
Hej 🙂 kan man erstatte sukrin, som jeg synes giver en kold smag, med kokossukker?
Sofia
feb 25, 2015 -
Det kan du sagtens – eller med sukker, honning, agavesirup eller lignende. Vid blot at kokossukker ikke er low carb og indeholder ligoe så mange kalorier som sukker.
Nogle bruger halvt kokossukker og halvt sukrin gold. Så er eftersmagen ikke så fremtrædende.
Kærligst Sofia
Mai Moss
feb 26, 2015 -
Hej Sofia,
Kan brownien fryses til jeg skal bruge den om en uges tid? 🙂
Mvh. Mai
Sofia
mar 1, 2015 -
Sagtens! Alt hvad jeg bager, kan fryses.
Kærligst Sofia
Merete
mar 7, 2015 -
Jeg har lige bagt den og den smager rigtig godt. Den står på køl nu og jeg tror, at den er endnu bedre i aften 🙂
Et lille spørgsmål vedrørende chokoladen i kagen ….. er det godt nok med en 86% chokolade til en person med sukkersyge eller skal jeg ud og finde sukkerfri chokolade?
Anna
maj 16, 2015 -
Hej!
Hvordan kan denne brownie være LCHF, når der pr. 100 gram er 99,3g kulhydrater i Sukrin Gold? Og i det fedtreducerede kokosmel er der også 9 gram kulhydrater pr. 100g. Så kan man da ikke kalde denne brownie for ‘low carb’?
Sofia
maj 18, 2015 -
Hej Anna,
Kulhydraterne i Sukrin gold optages ikke i kroppen, så derfor skal de ikke regnes med i kulhydratindholdet 🙂 Således bliver regnestykket jo et helt andet.
Kærligst Sofia
Ilse
okt 31, 2015 -
Kan man erstatte sukrin med fibersirup ?
Sofia
okt 31, 2015 -
Jeg har ikke lige forsøgt i denne opskrift, men jeg har kun haft succes med at skifte sukrin ud med fibersirup i andre opskrifter.
Fibersiruppen søder en smule mindre end sukrin, så smag lige dejen til for en sikkerheds skyld.
Kærligst Sofia
Charlotte
apr 10, 2018 -
Skal melet være fedt reduceret? Kan man ikke bruge alm kokos eller mandelmel. Og hvad med kokosfibermel fra Urtekram, kan det bruges? 🙂
Sofia
apr 19, 2018 -
Fedtreduceret mel har et helt andet næringsindhold end fx malet kokos eller malede mandler. Læs forklaringen i dette indlæg: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Til gengæld kan du skifte de fedtreducerede typer ud med hinanden. Kokosfibermel fra Urtekram er fedtreduceret, så det kan du sagtens bruge.
Hilsen Sofia
Emilie
mar 3, 2019 -
Kan man bruge pofiber eller mandelmel i stedet for fiberhusk?:)
Sofia
jun 14, 2019 -
Du kan ikke helt regne med samme resultat, men du kan godt forsøge at eksperimentere 🙂
Hilsen Sofia
Pernille
jan 25, 2020 -
Min kage er i ovnen nu. Den var meget tyk og ikke vildsomt sammenhængende da den kom i formen. Jeg undlod den dl kaffe som du skrev man kunne. Skulle jeg mon have tilføjet 1 dl vand istedet?
Den har fået 10 min nu og så stak jeg lige en gaffel i den og den smuldre sådan lidt op over kagen? Jeg brugte kokosfibermel fra Urtekram.
Skal den smuldre?
Sofia
mar 11, 2020 -
Hej Pernille
Når dejen pludselig mangler en dl væske, bliver den jo naturligvis noget mere tør, så næste gang vil jeg klart anbefale dig at tilsætte en dl vand i stedet for kaffen.
Hilsen Sofia