Ofte støder jeg på beretninger om lever- og galdeudrensning rundt omkring på nettet, og jeg har længe haft lyst til at udsætte mig selv for sådan en.

Galdesten dannes som regel ved udfældning af kolesterol-krystaller i galden eller i leverens galdegange. Symptomerne kan være oppustethed og kvalme.

Du kan læse Carsten Vagn-Hansens lange artikel om emnet hér – nederst på siden står udrensningsforløbet også beskrevet.

Der findes flere forskellige variationer af udrensningskonceptet – jeg har valgt den mest simple – men hensigten er at få de små galdesten ud med afføringen, hvilket efter sigende blandt andet skulle give et øget velvære, bedre fordøjelse, pænere hud og mere energi.

Kritiske røster hævder dog, at de sten, der kommer ud med afføringen under udrensningen, er krystaller dannet af den blanding af salt og olie, man har indtaget – her må I foretage jeres egen research og vurdere, hvad I finder plausibelt. Generelt har jeg nu stor tiltro til Carsten Vagn-Hansen.

Til dagligt spiser jeg fornuftigt, så jeg ændrede ikke på mine kostvaner op til udrensningen, jeg sparede bare en smule på kaffen og det stegte kød og indtog ekstra mange grøntsager og grønne juicer.

På dag 1 spiste jeg kun æbler og pærer samt drak friskpresset æble/pærejuice frem til klokken 14. Fra klokken 14 drak jeg kun vand.

Jeg var nærmest i panik over at skulle faste, så min krop “slukkede” fuldstændig, og jeg sov tre timer til middag.

Da jeg vågnede, var det tid til mit første salt-shot. 1 spsk. epsom/glauber salt i et glas vand klokken 18 og 20. Og lad mig bare advare om, at det er noget af det mest rædselsfuldt bitre, jeg nogensinde har smagt.

Klokken 22 var det tid til at indtage 1 dl olivenolie blandet med 1 dl citronsaft, og det gled hurtigt ned, for jeg var sulten. Virkelig sulten!

Næste morgen (på dag 2) klokken 7 og 9 indtog jeg igen 1 spsk. epsom/glauber salt i et glas vand, og klokken 10 spiste jeg mit første lette måltid efter udrensningen.

Og så er det her, sarte sjæle skal finde noget andet at læse om, for nu kommer detaljerne om min afføring. Der var helt tydeligt masser af små grøn-brune sten at finde. Jeg vil forskåne jer for billeder, men dem ligger der masser af rundt omkring på nettet – i stedet får I et billede af min æblejuice 😉

lever- og galdeudrensning

Og føler jeg mig så som et helt nyt menneske?

Jeg kan altså ikke prale af, at jeg mærker en stor forskel, men jeg havde det jo sådan set også fint inden udrensningen. Men selvfølgelig føler man sig efterfølgende let i kroppen.

Til gengæld tror jeg, det var sundt for mig at arbejde mentalt med min angst for at være sulten, for det var faktisk den største udfordring.

Jeg var bange for blodsukkerfald og sukkercravings, men det blev jeg heldigvis forskånet for.

 

Er blidere udrensningsmetoder mere noget for dig? Læs mere om min e-bog Juice og detox.

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->