Her får du min udgave af low carb fragilité – nøddekage med moccacreme.
Jeg skal med det samme advare om, at den sukkerfri udgave ikke bliver så sprød og marengsagtig som den originale udgave, men den er bestemt ikke værst.

Fragilité
2014-10-29 08:29:45

12 stk.
Print
Ingredienser
- 8 æggehvider
- 250 gram sukrin melis
- 1 spsk. fiberhusk
- 200 g hasselnødder malet til groft mel
Creme
- 75 g sukrin melis
- 75 g blødt smør
- 1 æggeblomme
- 1½ spsk. frysetørret kaffe (Nescafé)
- 2 spsk. kogende vand
- ¼ l piskefløde
Pynt
- Sigtet sukrin melis
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne stive og pisk derefter halvdelen af sukrin melissen i.
- Vend resten af sukrin melissen samt Fiberhusk og nøddemel i.
- Hæld dejen ud i en bradepande foret med bagepapir på 40 x 35 cm og bag bunden ca. 30 min. ved 175 grader.
- Del bunden i to lige store stykker.
- Rør sukrin melis og smør sammen og pisk æggeblommen i.
- Opløs kaffepulveret i vandet, og afkøl det.
- Pisk fløden til skum og vend først kaffen og derefter smørcremen i.
- Fordel cremen mellem de 2 kagestykker.
- Stil kagen tildækket i køleskab 3-4 timer.
- Skær kagen i ca. 12 tern og pynt med sigtet sukrin melis.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Anne-Marie
okt 29, 2014 -
Lækkert ser det ud. Men jeg undrer mig over alle de lækkerier og fristelser du lægger op, samtidig med slanketips o.lign.
Kh.
Anne-Marie
Rikke
maj 17, 2016 -
Hej, tror du, at man kan skifte noget af sukrinen ud med Fibersirup ? Det er meget sukrin og selvom, jeg i den grad har vænnet mig til sukrin smagen, så kan det godt blive for meget for mig og så tænkte jeg om fibersiruppen måske ås kunne gøre kagen mere sprød. Hvad tænker du?
Mvh Rikke
Sofia
maj 19, 2016 -
Det er jeg sikker på, du kan. Jeg har ikke lige testet det i denne opskrift, men i mange andre, og det har ikke voldt problemer.
Jeg tror ikke, du opnår mere sprødhed, men du får i hvert fald dæmpet den kølige eftersmag.
Lad mig endelig høre om resultatet, hvis du prøver.
Kærligst Sofia