Magnesium er en nødvendighed for, at kroppens stofskifte fungerer, som det skal, at vi kan bruge vores muskler på normal vis og at   hjertet fungerer normalt.

 

Magnesium har en beroligende effekt på både muskler og nervesystem.

Søvnproblemer og muskelkramper forsvinder ofte ved tilskud af magnesium, men det har også betydning for både proteinsyntese og insulinfølsomhed og spiller dermed en vigtig rolle for vægtregulering.

 

Magnesium er nødvendigt for kroppens muskelsammentrækninger under træning, så hvis man er i magnesiumunderskud, får man ikke det optimale ud af sin træning.

 

Det har endvidere en beroligende effekt på centralnervesystemet, hvilket har betydning for niveauet af stresshormonet cortisol, der i øvrigt er forbundet med øget fedtlagring på maven.

 

Magnesium sænker blodtrykket, så ved forhøjet blodtryk kan det være relevant med et tilskud – visse undersøgelser tyder på, at det har bedre effekt end blodtrykssænkende medicin.

 

En undersøgelse fra 1996 evaluerede 81 migrænepatienter i alderen 18-65 år. En gruppe fik 600 mg magnesium pr. dag, mens resten fik et placebopræparat. Efter 12 uger var antallet af migræneanfald faldet med 41% i magnesiumgruppen og kun 15% i placebogruppen.

 

Undersøgelser viser, at 48 til 60 % af alle amerikanere mangler magnesium, og der naturligvis god grund til at formode, at det samme gør sig gældende i Europa.

 

Især bladgrøntsager og mandler er rige på magnesium, mens de   primære kilder i kosten er kornprodukter, mælk og grøntsager.

 

Hvis du mistænker, at du er i magnesiumunderskud og kunne have gavn af et tilskud, kan du købe et godt præparat, f.eks Solarays Magnesiumcitrat (i helsekosten) eller online hos Charles Poliquin (dem bruger jeg selv).

 

Magnesium findes i forskellige former, og det er vigtigt at købe et præparat med magnesium i en form, kroppen let kan optage.

Formen skal ende på -at (f.eks. magnesiumcitrat) og ikke -id (f.eks. magnesiumoxid).

 

Følg anvisningen, og tag tabletterne om aftenen. Ved søvnproblemer eller muskelkramper kan du tage op til et gram dagligt.

 

Når jeg springer magnesiumtilskuddet over for længe af gangen, får jeg både migræne, menstruationssmerter og lægkramper om natten, som forsvinder, når jeg igen begynder at tage et tilskud.

 

dsc05873

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk et uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Tilmeld dig lige hér.

 
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.