En udbredt misforståelse i forhold til vægttab er, at “mere” er “bedre”.

Jeg ser ofte, at kvinder, som har haft succes med at tabe sig ved at skære ned på kostens kulhydratindhold, når deres vægttab stagnerer i en periode, forsøger at skære endnu længere ned på kulhydraterne.

De gør det i den tro, at når det har fungeret godt at skære ned på kulhydraterne, må det fungere endnu bedre at skære endnu mere ned. 

Af den årsag fristes de til at udelukke f.eks. gulerødder fra deres kost – gulerødder har jo et TÅRNHØJT glykæmisk index. Eller de tager en tur på “Æggefasten” og lever af æg, smør, ost og mayonnaise i en lille uges tid.

Det samme ses ofte i forhold til træning. Det har måske givet gode resultater med en 5 kilometers løbetur 3 gange om ugen, og derfor kan det virke logisk at en 10 kilometers løbetur 5 gange om ugen giver endnu bedre resultater.

Men “mere” er ikke nødvendigvis “bedre”. Faktisk kan “mere” være det, der forhindrer dig i at nå dit mål.

Fordi du kæmper så hårdt og presser dig selv så meget, at du faktisk stresser kroppen helt unødvendigt.

Og en stresset krop reagerer med træthed, manglende energi, øget appetit og større trang til sukker.

Det er helt normalt at have perioder, hvor vægttabet i en periode står helt stille. Faktisk kan et stabilt vægttab uge efter uge være tegn på, at du også taber muskelmasse.

Så betragt perioder med stillestående vægttab, som stabiliseringsperioder, hvor kroppen vænner sig til din nye “normalvægt”. At være tålmodig i sådanne perioder øger chancen for at fastholde vægttabet fremover.

Og vær opmærksom på, at din kropssammensætning sagtens kan ændre sig, selvom du ikke ser det mindste på vægten. Brug heller spejlet som pejlemærke. Fedttab er ikke nødvendigvis lig med vægttab.

Og skru hellere på nogle andre knapper i stedet for at skrue på de samme knapper altid.

Kig på din nattesøvn, dit stressniveau, dit væskeindtag, din appetit og din træningsform. Der er masser af steder, du med fordel kan justere i stedet for at gå i panik og presse din krop for hårdt.

 

Har du selv prøvet at havne i “jo mere des bedre”-fælden? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet! 

 

Mere er ikke nødvendigvis bedre

 

Vil du høre mere fra mig?

 

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. Der kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.