Jeg er virkelig dårlig til at købe tøj! Det vil sige, jeg er vildt god til at købe træningstøj, men det er aldrig rigtig helt lykkedes mig at finde den helt rigtige stil, når jeg både vil være sporty, casual, feminin og tjekket på samme tid. Derfor har jeg gennem tiderne anskaffet mig en utrolig masse fejlkøb, som kun er blevet brugt få gange.

De sidste par år har jeg brugt meget energi på at starte min virksomhed op og etablere mig som forfatter og kostvejleder. Det har betydet, at økonomien har været usikker – jeg har jo både hus, børn, mand og hund, så jeg kan hverken leve af gulerødder eller flytte ind i nogle venners garage. Derfor har jeg været økonomisk påholdende, indtil jeg følte mig sikker på, at min forretning kunne løbe rundt, og det har betydet, at jeg stort set ikke har købt nyt tøj de sidste par år.

At arbejde hjemme har også betydet, at jeg tilbringer en stor del af dagen alene i sofaen med computeren i skødet, så det har været meget nærliggende at hoppe i et par joggingbukser og en t-shirt, der er behageligt at have på, selvom det ikke har gjort mig specielt glad at se på i spejlet.

Det sidste stykke tid, har jeg kunnet mærke, at jeg har haft lyst til at ændre på mit joggingbukse-mønster. Jeg har fået mere og mere lyst til at se noget pænt, når jeg kigger mig i spejlet. Og jeg har længe haft lyst til at give mig selv den gave, at få professionel hjælp til at få en garderobe, som jeg føler mig både lækker og godt tilpas i – uden fejlkøb.

Derfor havde jeg i sidste uge en aftale med den fantastisk søde og dygtige stylist, Trine Ebsen, som skulle hjælpe mig med at finde lige præcis de rette outfits.

Og det var selvfølgelig skønt at have en professionel ved hånden, som kunne gennemsøge alle de uoverskuelige tøjstativer for mig og sammensætte  det helt rigtige tøj, så jeg følte mig både smart og godt tilpas på samme tid.

Det interessante er, at min vane-hjerne rev sig lidt i tøjret! Jeg havde på forhånd ganske mange forbehold, såsom: alt tøjet skal kunne vaskes OG tørretumbles (!), det skal ikke stryges, og det skal ikke stramme nogle steder, for så får jeg det ikke brugt. Jeg ville dybest set have, Trine skulle gøre mig megalækker, uden at jeg selv skulle gøre en indsats.

Og pludselig gik det op for mig, at det er præcis den samme modstand, som mange af mine klienter har mod at ændre kost- og livsstilsvaner: maden skal kunne laves hurtigt, det må ikke være for dyrt, jeg vil ikke sluge piller, jeg kan ikke undvære min skyr om morgenen, jeg bryder mig ikke om at træne… Kort sagt – jeg vil helst undgå forandringer.

Men faktum er, at hvis vi ikke er indstillede på at investere noget, får vi ikke anderledes resultater! Og jeg HAR jo tid til at stryge en skjorte, og jeg HAR tid til at åbne og lukke et bælte på toilettet (selvom det går hurtigere at rive joggingbukserne ned om knæene) og jeg KAN godt sidde i sofaen i et par jeans (for pokker – det er jo ikke en balkjole med korset!). Men min hjerne skal lige have lov at vænne sig til forandringen, så den kan give slip på alle sine forbehold.

Jeg vælger at bruge lidt mere tid på min påklædning, fordi det får mig til at føle mig attraktiv og godt tilpas. Derfor er jeg indstillet på at ofre den ekstra tid, det kræver. Og om et halvt års tid tænker jeg sikkert ikke engang over det længere.

At ændre livsstil kræver også ekstra tid, penge og overskud. Og det er helt normalt, når vi vil ændrer vaner, at “egoet larmer” og finder på alle mulige undskyldninger for, hvorfor alt skal forblive som det plejer.

Så hvad er dine forbehold og undskyldninger for at “sidde fast” der hvor du er nu?
Og hvad er du villig til at investere for at ændre på det?

FSK2403147726

Styling: Trine Ebsen
Foto: Christian Petersen