I går var der mørbradgryde på menuen.

Kræsenheden i det lille hjem er på retur. Jeg har nemlig fundet en snedig metode til at få prinsessen til at acceptere husets blandede salat.

Basen er salatgrønt uden for meget smag, eksempelvis salat, agurk og ærter. Lidt spidskål og avocado kan jeg også snige i. Derudover kommer jeg enten små stykker frugt eller bær i; blåbær, jordbær, hindbær, æble eller pære i tern eller små stykker melon.

Prikken over i’et er ristede og saltede mandler, cashewnødder, græskar- eller solsikkekerner. Jeg rister dem på en tør pande i 5 minutter, hvorefter jeg hælder en tsk olie og en tsk salt på og vender dem i. Derefter lader jeg dem afkøle og kommer dem i salaten.

Næste projekt er at få den 6-årige med på salatvognen – efter opmuntring fra flere læsere. 

Den dejlige salat blev serveret sammen med verdens nemmeste mørbradgryde.

Mørbradgryde
4 personer
Print
Ingredienser
 1. 1 pakke bacon i tern
 2. 1 svinemørbrad i små stykker
 3. 3 frankfurtere eller 5 almindelige pølser i skiver
 4. 1 bakke champignon i skiver
 5. 2 løg i grove stykker
 6. 1/2 flaskede mosede tomater (eller en dåse hakkede tomater)
 7. 1 dl fløde
 8. 1 bouillonterning
 9. 2 tsk. paprika
 10. Salt
Fremgangsmåde
 1. Baconen steges og tages af panden. Jeg er ellers ikke fedtforskrækket, men rent baconfedt er mig altså i overkanten, så jeg hælder det fra.
 2. Mørbraden brunes i en gryde, hvorefter pølser og grønsager kommes i.
 3. Det steges i 5 minutter til løgene er klare og champignonerne har afgivet væske.
 4. Tomater, fløde, bouillon og paprika kommes i sammen med bacontern.
 5. Saucen koger op og smages eventuelt til med lidt salt.
 6. Serveres med ris eller squashstrimler skrællet af squashen med gulerodsskrælleren.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Mørbradgryde

 

P.S. Forleden spiste jeg frokost på 42raw, hvor jeg nød synet af deres spiraler af gulerod og squash. Nu er køkkengadgets ikke lige en mangelvare herhjemme, men kan man overhovedet leve uden en spiralizer? Jeg tror det næppe!

 

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.