I sidste uge holdt jeg foredrag hos Helsam Slagelse.

Faktisk var det mit første foredrag i år, fordi jeg har koncentreret mig om at skrive min bog Sunde vaner Smuk figur og derfor har holdt en pause fra alle andre tidskrævende aktiviteter.

Det var en skøn aften, og jeg nød virkelig at holde foredrag igen!

 

Ud over at tale om de fysiologiske aspekter, der har betydning ved vægttab og fastholdelse af en livsstilsændring, talte jeg også meget om spisemønstre, vaner og overbevisninger.

Rigtig mange har en overbevisning om, at hvis de har lækkerier i huset, spiser de dem.

Eller den klassiske: Når posen er åben, kan jeg ikke stoppe igen…

 

Jeg bad derfor mine tilhørere om at forestille sig, at der lå en åben pakke Snøfler (eller noget andet uimodståeligt) på deres køkkenbord. Og dernæst at forestille sig, at de blev tilbudt en check på 1 million kroner, hvis den åbne pakke Snøfler var urørt efter en uge.

Derefter spurgte jeg dem, hvor mange af dem, der ville have forgrebet sig på Snøflerne.

 

Det var der ingen, der ville!

 

Det vil sige, at alle mine tilhørere mente, at de godt kunne have en åben pakke Snøfler liggende en hel uge, hvis de blev belønnet med en million for at lade den være.

 

Således handler det altså ikke om, hvorvidt vi kan lade være med at spise de lækkerier, vi har liggende. Det handler om, hvorvidt belønningen, vi får ved at UNDLADE at spise dem, er stor nok.

Så overbevisningen “Når posen er åben, kan jeg ikke stoppe igen” er ikke virkeligheden. Det er blot en overbevisning, du har.

 

Vi kan alle nøjes med at spise en småkage og lade resten af pakken ligge. Og vi vælger alle sammen selv, om vi vil rydde skufferne for sukkerstads om aftenen, når børnene er lagt i seng.

Når vi spiser, selvom vi havde planlagt at lade være, skyldes det udelukkende, at den belønning, vi får ved at spise det, er STØRRE end den belønning, vi får ved at lade være.

 

Så hvad er din belønning?

 

Et energikick på en hård dag? Lidt forkælelse efter et skænderi med en kollega? En måde at redde et synkende blodsukker, fordi du ikke nåede at få morgenmad?

 

Der kan være rigtig mange årsager til at vi spiser. Og det er et område, der er helt essentielt at arbejde med, hvis du gerne vil fastholde dine sunde vaner.

 

010sofia

 

Vil du gerne arbejde i dybden med dine spisemønstre?

Og alle de andre faktorer der er afgørende for, at du får succes med dit vægttab?

Læs alt om mit online vægttabsforløb hér – >

 

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk et uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.