Da jeg for et stykke tid siden spurgte alle mine læsere på Facebook, hvilke opskrifter de gerne ville have i low carb udgaver, var et af svarene napoleonshatte.
Og eftersom jeg lige havde en rest julemarcipan i fryseren, var napoleonshatte jo helt oplagt.
De kommer hér:
- 150 gram meget blødt smør
- 75 gram sukrinmelis
- 100 gram fedtreduceret mandelmel
- 1 spsk. Fiberhusk
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 æggeblomme
- 150 gram smuttede mandler
- 3 spsk. sukrin gold
- 5 dråber mandelessens (Urtegaarden) – vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
- 1 æggehvide
- De tørre ingredienser til mørdejen blandes, hvorefter de æltes sammen med smørret og æggeblommen til en fast dej, der sættes på køl en times tid.
- Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne til marcipanen tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig.
- Mørdejen rulles ud i cirka 3 millimeters tykkelse, og runde kager stilles ud med en dejudstikker eller et stort glas, 5-6 cm i diameter.
- Tril små kugler af marcipanen, og læg hver kugle i midten af et rundt stykke dej.
- Fold dejens sider op om marcipankuglen.
- Sæt napoleonshattene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem cirka 10 minuter ved 200 grader.
- Kagerne afkøles (de er helt bløde, når de kommer ud af ovnen) og bunden dyppes eventuelt i smeltet chokolade.
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen). Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.
Tilmeld dig lige hér.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Signe
jan 18, 2015 -
Jeg prøvede at lave napoleonshattene og så snart de kom ind i ovnen smeltede de pga. al smøren og blev egentlig bare til flade colors som ikke smagte særlig godt. Ved du hvad der kan være gået galt?
Sofia
jan 18, 2015 -
Mit gæt er, at du ikke har brugt fedtreduceret mandelmel, men derimod malede mandler?
Det fedtreducerede mel er meget fiberholdigt og binder væsken i dejen, så derfor får du ikke samme resultat, hvis mandelmelet ikke er fedtreduceret.
Du kan læse mere om emnet hér: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærligst Sofia
Anja Larsen
jan 22, 2015 -
Jeg bager udelukkende efter LCHF opskrifter til mig selv , undre mig nogle gange over udfaldet☺️ Derfor kunne det være dejligt at se andres spørgsmål.
Sofia
jan 22, 2015 -
Jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår, hvad du efterlyser, Anja – vil du ikke lige være sød at uddybe 🙂
Kærligst Sofia
Stine
jan 24, 2015 -
Kan man bruge den opskrift på mørdej til at lave små småkager ? Bliver den blød eller sprød. Har ikke prøvet opskriften endnu. Derfor disse spørgsmål 🙂 tak for god inspiration
Sofia
jan 24, 2015 -
Gluten og sukkerfri småkager bliver aldrig helt så sprøde som de traditionelle. De er altid bløde, lige når de kommer ud af ovnen, men bliver sprødere ved afkøling. Sprødheden holder god ikke så længe, og de bliver hurtigt bløde, så de skal spises i løbet af et par dage.
Hvis jeg skulle bruge mørdejen til småkagedej, ville jeg nok søde den en smule mere.
Kærligst Sofia
Stine
jan 24, 2015 -
Tak for hurtig svar Sofia. Så må jeg spise dem hurtigt inden de når at blive bløde 😉
Sofia
jan 24, 2015 -
Præcis 🙂