Denne nøddekage med rabarberskum har jeg hapset fra Familie Journals hæfte med jordbær- og rabarberdesserter og konverteret til en low carb udgave. 

Den er nærmest min nye favorit.

Og oven i købet kan den fryses og spises som islagkage!

 

Nøddekage med rabarberskum (10 personer):

100 gram hasselnødder
100 gram sukrin gold
2 æg

1 portion rabarberkompot
2 blade husblas
4 æggeblommer
2 spsk. sukrin gold
4 dl piskefløde

 

Hasselnødderne blendes til fint mel.
Æg og sukrin piskes og vendes med nødderne.
Dejen hældes i en smurt springform svarende til en diameter på 20-25 cm og bages ved 180 grader i cirka 15 minutter.
Bunden afkøles, men bliver i formen.

Husblassen udblødes i koldt vand, smeltes over vandbad og røres i rabarberkompotten.
Æggeblommerne piskes luftige med sukrin og vendes i.
Fløden piskes til skum og vendes i rababermassen, hvorefter blandingen hældes på den afkølede bund.
Kagen stilles i køleskabet i mindst 4 timer, så massen kan sætte sig.

Nøddekage med rabarberskum

 

P.S.  Den opmærksomme seer vil opdage det lille fingeraftryk oven på kagen. Fristelsen blev for stor for min søn, der så gerne ville smage…

 

Du finder masser af andre opskrifter på desserter i opskriftsarkivet.

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.