Jeg har masser af selvtillid.

Jeg ved jeg er dygtig til en masse ting og har mange talenter og kompetencer.

Men selvværd er en lidt anden størrelse.

Et højt selvværd handler nemlig om at vide, at man er god nok som man er. At man er elsket, bare fordi man er til og ikke fordi, man er klog, dygtig, hjælpsom og omsorgsfuld. At man ikke behøver at præstere og yde noget for at være værdig til andres kærlighed. 

Eller for at være værdig til sin egen kærlighed.

Mange af os har en tendens til ubevidst at føle, at vi skal gøre os fortjent til at holde af os selv.

Når vi har spist sundt hele dagen, har fået trænet og oven i købet haft overskud til at gøre badeværelset rent og presse en grøntsagsjuice, kan vi sidde om aftenen og være vældig tilfredse med os selv.

Men den dag, hvor vi har været dødtrætte, ikke orket noget som helst og bare har ligget i sofaen og spist mandler, går vi i seng med en irriterende stemme i baghovedet, der fortæller os, at I MORGEN må vi altså tage os sammen.

Men det er jo netop på sådanne dage, at vi har brug for ekstra meget kærlighed. Og har ekstra meget brug for at høre, at vi er gode nok, selvom vi ikke har præsteret.

Og det har vi brug for at høre (og mærke) fra os selv!

I øjeblikket har jeg et tema kørende, der handler om værdighed. Altså om at føle at jeg virkelig har fortjent omsorg, kærlighed og accept – fra mig selv.

I går morges tog jeg mig selv i at have lyst til at have en bestemt kjole på. Men jeg havde et næsten rent sæt tøj liggende fra i går, som jeg syntes, at jeg “burde” bruge en dag mere.

Forleden dag ville jeg lægge flere briketter i brændeovnen, og da jeg opdagede, at posen var tom, tænkte jeg, at jeg også “burde” spare lidt på briketterne og undlade at åbne en pose mere.

Jeg vælger netop disse to eksempler, fordi de kan forekomme helt absurde.

Jeg kan jo lægge mit næsten ubrugte tøj tilbage i skabet, eller jeg kan lade det ligge på en stol et par dage og tage det på igen.

Og briketterne koster 16 kroner pr. pose, så der er ingen fornuftig grund til, at jeg skulle fryse for at spare 4 kroner.

Men grundlæggende handler det om at føle sig værdig. At føle, at man har fortjent det bedste.

Og det ved jeg godt med min fornuft, at jeg har, men til tider handler jeg alligevel stik modsat.

Det gode er, at jeg begynder at kunne “fange” mig selv i situationerne og bevidst handler anderledes.

Hvis du kan genkende ovenstående fra dig selv, vil jeg elske at høre i hvilke situationer, du griber dig selv i ikke at unde dig selv det bedste, så skriv endelig en kommentar.

P.S. Jeg nød at tilbringe dagen i den kjole, jeg allerhelst ville have på!

 selvværd

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen). Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.
Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.