I weekenden var jeg til fødselsdag hos en god veninde, hvor jeg talte med en kvinde, der i sin egenskab af psykolog og pædagog arbejder med udsatte familier.

Oftest vælger man fra kommunens side i samarbejde med sådanne familier at lave handleplaner med henblik på at hjælpe familierne derhen, hvor de er velfungerende.

Men denne kvindes arbejde havde et helt andet indhold. I hendes omgang med familierne fokuserer hun overhovedet ikke på, hvor hun gerne vil have familierne hen eller på, hvad de gerne skal opnå.

Hendes job er at give dem omsorg uden at stille krav. Hun spørger dem, hvad de har behov for. Måske skal hun gå en tur med en barnevogn, måske skal hun tilberede et måltid mad, og måske skal hun bare lytte til, hvordan de har det.

Og faktisk er hendes oplevelse, at den metode giver rigtig gode resultater. Familiernes overskud øges, og de fungerer efterhånden bedre og bedre. Selvom der ikke eksisterer en plan for, hvad hun i samarbejde med familien arbejder hen mod.

 

I dag sidder jeg og arbejder på næste måneds tema til Sofias Livsstilsforum, der handler om selvkærlig vægttabsstrategi.

Og i virkeligheden er grundlaget for dette tema helt samme koncept, som familievejlederen bruger, når hun arbejder med udsatte familier.

 

Det falder de fleste af os naturligt at lave “handleplaner”, når vi gerne vil ændre livsstil.

Vi lægger planer for kosten, for træningen – og måske endda for tempoet vi forventer at tabe os i.

De fleste af os har endda prøvet det mange gange – ligesom udsatte familier formentlig har fået udarbejdet en hel del handleplaner.

Men hvad ville der ske, hvis vi fulgte familievejlederens arbejdsgang?

Og hele tiden viste vores krop omsorg uden at stille krav. Mærkede efter hvad vi egentlig havde brug for.

I stedet for at presse vores krop til bestemte kostretninger, særlige træningsprogrammer og vægttab i et forudbestemt tempo.

 

Jeg ved, det virker!

 

Men det er udfordrende for os at ændre strategi! Det er det helt sikkert også for rådgiverne i det offentlige, der ikke alle tror på, at det er en fordel at skifte handleplanen ud med omsorg uden krav.

 

Men jeg håber, at alle de skønne medlemmer af Sofias Livsstilsforum vil tage godt imod temaet og blive inspirerede til at afprøve den selvkærlige og omsorgsfulde strategi i stedet for handleplanen.

Når kroppen får ro, vil den nemlig rigtig gerne samarbejde. Og når du lytter til den og giver den, hvad den har behov for både fysisk og mentalt, behøver du ikke længere at dulme med mad og sukker.

 

Det er ren win-win for både dig og din krop!

 

Tør du give slip på handleplanen? Og i stedet vælge at give din krop omsorg uden krav?

 

Omsorg uden krav

 

P.S. I denne måned er temaet i Sofias Livsstilsforum en e-bog med lækre, sunde sommerdesserter.

Og som bonus får du en 75 minutter lang video med highlights fra en af mine vægttabsworkshops. Jeg taler både om kost, træning, periodisk faste og mentale faktorer, der har indflydelse på dit vægttab.

Som medlem får du også fri adgang til medlemsbrevkassen og den lukkede Facebookgruppe, så du altid har mig og min vejledning lige ved hånden.

 

Læs alt det praktiske om Sofias Livsstilsforum lige hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

 

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

 

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.