På mit onlineforløb handler næste uges tema om at sætte gang i et stillestående vægttab og at tabe sig på “de rigtige steder”.

Faste er en af metoderne til at sætte gang i fedttabet, og faste kan sagtens kombineres med low carb.

Mange er jer har allerede eksperimenteret med periodisk faste og haft gode resultater. Nogle har måske ikke helt turdet kaste sig ud i projektet. Men faste behøver ikke være mere omfattende, end man selv gør det til.

Nogle af fordelene ved periodisk faste er:

√  Forbedredet blodsukkerbalance

√  Forbedret appetitregulering og større mæthed efter måltiderne

√  Forbedret fordøjelse fordi systemet får en tiltrængt pause

√  Lavere indtag af mad

√  Vægttab

 

Der findes mange forskellige udgaver af periodisk faste:

 

6:1, hvor du faster en dag om ugen og spises 6 dage. Den anbefales, hvis du blot vil holde vægten eller tabe et par enkelte kilo.

5:2, hvor du faster to (ikke på hinanden følgende) dage om ugen, hvilket vil give dig et større vægttab samt gavnlige effekter på kolesteroltal, blodsukker og blodtryk.

4:3, hvor du faster tre ugentlige dage – typisk mandag, onsdag og fredag, hvis du virkelig vil speede dit vægttab, op eller hvis dit vægttab er gået i stå på 5:2 modellen.

16:8, hvor du faster 16 timer om dagen og spiser inden for de resterende 8 timer. Den model er lettest at følge, men har ikke samme gavnlige effekt på sundheden – udover de positive effekter fra vægttabet generelt.

1:1, hvor du henholdsvis spiser og faster hver anden dag, hvilket giver et stort vægttab.

Men du kan faktisk også vælge din helt egen metode. Den metode, hvor du lytter til din krop og mærker efter, hvornår det passer den at faste. Det er ikke en nødvendighed for 5:2 fasten, at du på forhånd skal fastlægge, hvilke to ugedage du faster. Dem kan du sagtens vælge spontant efter, hvilke dage du er mindre sulten.

Måske mærker du visse dage, at du er skrupsulten, når du vågner, mens du andre dage sagtens kan vente med at spise til frokost – eller måske endda til aftensmaden. Enkelte dage kan du måske undvære mad hele dagen og behøver først at spise næste morgen.

Hvis du lytter til de signaler, din krop giver dig, ender du med din helt egen unikke faste-model, som passer dig perfekt. Måske bliver det to dage med 8:16 faste og en enkelt dag med 5:2. Måske bliver det omvendt – eller noget helt andet.

Især for dig, der synes, faste virker lidt voldsomt og uoverskueligt, kan det være en god måde at komme i gang. På denne måde behøver du nemlig ikke være nervøs for, at det bliver for svært, eller at du ikke lykkes med projektet.

Og hvis du trives fantastisk med at faste mandag og torsdag efter 5:2 modellen, skal du endelig bare fortsætte med det.

Det er vigtigt at drikke rigeligt under fasten. Drik 2 liter vand i løbet af dagen og også gerne kaffe og te. De første par gange du faster, kan du føle dig træt og uoplagt, så planlæg din første fastedag, så du kan slappe af og måske tage en middagslur. Kroppen vænner sig til at fungere uden mad, så det bliver lettere efterhånden.

 

Vil du læse mere om mit online vægttabsforløb, hvor jeg giver dig alle redskaberne til at sætte gang i vægttabet, når det er gået i stå? Så læs mere hér.

 

Eller se nærmere på min e-bog med alt om periodisk faste og lækre opskrifter til fastedagene hér.

9m

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.